3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik pistacjowy


Wydrukuj:
4

Składniki

Sernik pistacjowy

  • 180 gramy ciasteczek oreo, lub innych markizów
  • 30 gramy masła
  • 300 gramy pistacji
  • 450 gramy mleczka słodzonego
  • 3 jajka
  • 500 gramy ser mascarpone
  • 450 gramy sera w wiaderku
  • wanilia
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Spód ciasta
  1. Do naczynia wrzuć 180g ciasteczek oreo i 30g masła. Blokada naczynia miksującego 10s - obroty 10.

    Przełóz masę na spód formy i włóż do lodówki.
  2. Masa serowa
  3. Do naczynia wrzuć 300g obranych pistacji. Blokada naczynia miksującego 10s- obroty 6.
  4. Do naczynia dodaj:
    3 jajka,
    450g mleczka słodzonego,
    500g mascarpone,
    450g sera w wiaderku,
    łyżeczka ekstraktu z wanilii.
    Blokada naczynia miksującego30s - obroty 5
  5. Pieczenie
  6. Piecz w piekarniku 60 minut na 150 stopni.

    Na górę ciasta możn przygotować polewę z białej czekolady.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ciasto piekę w okragłej formie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy