Składniki
16 porcja/porcje/porcji
- 2 łyżki mąki pszennej 450
- 2 łyżeczki aromatu waniliowego
- 250 g cukru
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- 5 jajek
- 1000 g sera na sernik
- 350-400 g pierników w czekoladzie
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- polewa czekoladowa lub lukier
- posypka cukrowa
Przygotowanie
1. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierniki.
2. Do
"Blokada naczynia miksującego" dajemy jajka i cukier, zakładamy motylek i ubijamy 3 minuty/obroty 3.
3. Dodajemy ser i pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty/obroty 2.
4. Masę serową wylewamy delikatnie na pierniki.
5. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
6. Po ostygnięciu sernik polewamy polewą czekoladową lub odrobiną lukru i dekorujemy posypką cukrową.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Bardzo ważne jest by po dodaniu sera miksować na bardzo wolnych obrotach. W przeciwnym razie ciasto napowietrzy się i potem opadnie.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpycha
pycha