3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik piernikowy


Wydrukuj:
4

Składniki

16 porcja/porcje/porcji

  • 2 łyżki mąki pszennej 450
  • 2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 250 g cukru
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 5 jajek
  • 1000 g sera na sernik
  • 350-400 g pierników w czekoladzie
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • polewa czekoladowa lub lukier
  • posypka cukrowa
  • 6
    1h 5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. 1. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierniki.

    2. Do Blokada naczynia miksującego dajemy jajka i cukier, zakładamy motylek i ubijamy 3 minuty/obroty 3.

    3. Dodajemy ser i pozostałe składniki i miksujemy 2-3 minuty/obroty 2.

    4. Masę serową wylewamy delikatnie na pierniki.

    5. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.

    6. Po ostygnięciu sernik polewamy polewą czekoladową lub odrobiną lukru i dekorujemy posypką cukrową.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bardzo ważne jest by po dodaniu sera miksować na bardzo wolnych obrotach. W przeciwnym razie ciasto napowietrzy się i potem opadnie.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz