3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SERNIK MARMURKOWY Z MUSEM SLIWKOWYM


Wydrukuj:
4

Składniki

Mus sliwkowy: 450 g sliwek 50 g cukru 40 g wody 10 g soku z cytryny 20 g maki ziemniaczanej Spod: 110 g masla 270 g maki 90 g wody 50 g cukru szczypta soli Masa serowa: 200 g cukru 20 g cukru waniliowego 750 g sera homog. 80 g oleju slonecznikowego 2 jajk

  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. [size= medium]Sliwki, cukier woda, sok z cytryny oraz make ziemniaczana wlozyc do Blokada naczynia miksującego Termomix, ustawic na 10 sek./8 Obroty wsteczne, następnie ustawic na 5 min./100°C/2 Obroty wsteczne zagotowac, wylozyc do miski i na ok. 30 minut odstawic do wystygniecia. W tym czasie Blokada naczynia miksującegoTermomix umyc i przygotowac spod oraz masę serowa. [/size]

    [size= medium]Maslo, make, wode,cukier i sol wlozyc do Blokada naczynia miksującego Termomix i ustawic na 1 min./Ciasto, następnie wylozyc gotowym ciastem spod formy wylozonej papierem do pieczenia oraz boki na wysokosc 5 cm.[/size]

    [size= medium]Blokada naczynia miksującegoTermomix umyc i wykonac masę serowa: cukier i cukier waniliowy wlozyc do suchego Blokada naczynia miksującego Termomix i ustawic na 40 sek./10 Obroty wsteczne. Dodac serek homogenizowany lub ser z wiaderka, olej, jajka oraz make ziemniaczana, ustawic na 20 sek./4 Obroty wsteczne., mieszac z pomoca Mieszanie. Po wyrobieniu masy serowej, polowe wylozyc na spod ciasta, na to mus sliwkowy i druga część masy serowej, zamieszac widelcem kola, i utworza się zawijasy. Piekarnik ustawic na 180°C wlozyc ciasto do i piec 60 minut (gora-dol). Po tym czasie pozostawic ciasto jeszcze 10 minut w piekarniku o uchylonych drzwiczkach. Ciasto wyjac z piekarnika pozostawic do ostygniecia, po czym wyjac z formy i wstawic do lodowki na cala noc. [/size]

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy