3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SERNIK KRÓWKOWO-MIGDAŁOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

20 kawałek/kawałki/kawałków

ciasto

  • 1000 g twarogu mielonego
  • 2-3 czubatych łyżek cukru
  • 3 jajka
  • 300 g Masy krówkowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 opakowania płatków migdałowych

spód

  • 150 g masła
  • 350 g ciasteczek złotokłoski lub digestive
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    spodu
  1. Do nacz miksujacego  wrzucam  ciasteczka  7sek obr 5. Przesypuję do innej  miseczki. Do naczynia miks  wrzucam masełko 1 min 80 stop obr 1.

  2. Dodaje  pokruszone wczesniej ciasteczka  20sek obr4-5.  forme wykałdam papierem do pieczenia i kładę spód dokładnie dociskam . 

  3. ciasta-masy serowej
  4. Następnie zakładam motylek ,wszystkie skałdniki wrzucam do nacz miks , jajka cale nie ubijam piany.Proszę zostawić ok 2-3łyżki masy krówkowej do dokoracji, nie dodaje też płatków migdałowych. Mieszam 1min30sek do 2min obr 2-3 , kopystką ogarniam brzegi jeżeli jest potrzeba to jeszcze na parę sek  domieszać.Piekarnik nagrzewam 100-120stop.Na spód ciasteczkowy  wylewam mase serową  piekę 1,5h w temp 150stop max , żeby za mocno się nie zarumienił. W tym czasie  na patelni prazymy migdały ok 5min

  5. Wyjmujemy sernik i ajak ostygnie  smarujemy  masą krówkową  i posypujemy płatkami  migdałowymi wstawiamy do lodówki ,najlepiej na noc

  6.  Uda sie każdemu. Smacznego!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mniam, mniam, mniam

    Zgłoszony przez cytrynka26 na września 17, 2017 at 18:20.

    Mniam, mniam, mniam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo pyszny serni jaki kiedykolwiek jadłam

    Zgłoszony przez cytrynka26 na września 17, 2017 at 18:18.

    Bardzo pyszny serni jaki kiedykolwiek jadłam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności!  

    Zgłoszony przez megr07 na stycznia 17, 2016 at 14:46.

    Pyszności!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja Tylko masełko

    Zgłoszony przez Limonka na czerwca 20, 2015 at 10:51.

    Rewelacja tmrc_emoticons.) Tylko masełko rozpuszczałam 2,5 minuty. Szybko, prosto, łatwo i przyjemnie  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Waśnie się piecze łatwy

    Zgłoszony przez agnieszkaf na czerwca 18, 2015 at 13:35.

    Waśnie się piecze tmrc_emoticons.) łatwy faktycznie! Ja skolei zrobiłam na dość gorzkim spodzie brownis i na masę krówkową dodałam słone orzeszki, ja uwielbiam to połączenie!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serniczek pyszny :) Przepis

    Zgłoszony przez koko219 na grudnia 24, 2014 at 09:38.

    Serniczek pyszny tmrc_emoticons.) Przepis bardzo łatwy. Użyłam sera w wiadereczku oraz  tortownicę o średnicy 24cm. Spód zrobiłam z ciasteczek maślalnych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry serniczek!

    Zgłoszony przez iwonka_sz na listopada 18, 2014 at 12:29.

    Bardzo dobry serniczek! Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie się piecze

    Zgłoszony przez iwonka_sz na listopada 14, 2014 at 09:07.

    Właśnie się piecze tmrc_emoticons.D Rzeczywiście szybki i prosty w wykonaniu, smak do sprawdzenia jutro Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiam pychotka    

    Zgłoszony przez Karmelka na grudnia 19, 2013 at 13:07.

    uwielbiam pychotka

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pozwolę sobie odpowiedzieć,

    Zgłoszony przez magi1 na marca 26, 2013 at 21:29.

    Pozwolę sobie odpowiedzieć, ponieważ ja osobiście użyłam takiego gotowego serniczka w wiaderku, po prostu wrzuciłam wszystkie składniki do naczynia i postępowałam tak jak w przepisie i serniczek wyszedł pyszny tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a jeśli ser mam gotowy, taki

    Zgłoszony przez Mtfru na grudnia 27, 2012 at 20:07.

    tmrc_emoticons.D a jeśli ser mam gotowy, taki sernikowy w wiaderku to jak wyczarowac ten serniczek?? Szkoda mi go nie wykozystac tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam na niedzielę. Super

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 18, 2012 at 21:44.

    Zrobiłam na niedzielę. Super serniczek, już go nie ma. Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam na weekend ten

    Zgłoszony przez Kamcia771 na czerwca 18, 2012 at 13:57.

    Zrobiłam na weekend ten serniczek. Wyszedł bardzo dobry. Jedyne co mogę polecić to ubijanie sera bez motylka, u mnie z motylkiem nie dało rady. Ubijałam 2 min./obr.4. POLECAM!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Serniczek zrobiłam wyszedł

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 10, 2012 at 18:52.

    Serniczek zrobiłam wyszedł przepyszny i wszystkim bardzo smakował tmrc_emoticons.D polecam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie wczoraj upiekłam te

    Zgłoszony przez ewawika7 na czerwca 4, 2012 at 22:38.

    Właśnie wczoraj upiekłam te cudo !!! Juz praktycznie zjedzony Big Smile   SUPER , minimum pracy maximum przyjemności ( niebo w gębie tmrc_emoticons.;)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale pyszności, już wiem jakie

    Zgłoszony przez Anna500 na czerwca 3, 2012 at 19:50.

    Ale pyszności, już wiem jakie ciasto będzie moim nastepnym tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na 100 stop ponieważ jajka są

    Zgłoszony przez ewabial na czerwca 2, 2012 at 20:21.

    Na 100 stop ponieważ jajka są dodane  w całosci ,a kiedy jajka ubite są na piane i dodane dosernika wtedy  należy wstawiać zawsze do zimnego piekarnika . Najlepiej smakuje  po wyjeciu z lodówki.Smacznego!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:wypróbuję ten

    Zgłoszony przez arleta70 na czerwca 2, 2012 at 17:06.

    Big Smilewypróbuję ten przepis napewmo !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • juz jest w

    Zgłoszony przez annanow na czerwca 2, 2012 at 14:15.

    juz jest w piekarniku,,zobaczymy za 2 h..hihi.trzymajcie kciuki.tylko dlaczego na poczatku nalezy nagrzac piekarnik do 100 stopni, a nie od razu do 150...

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tortownica 24 cm najładniej

    Zgłoszony przez ewabial na czerwca 2, 2012 at 07:38.

    tortownica 24 cm najładniej wyglada wtedy sernik.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ale szał!  Upiekę na pewno!

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 2, 2012 at 00:14.

    Ale szał!  Upiekę na pewno! Tylko kto to będzie wszystko jadł? Jeszcze mam rogaliki i bułki hamburgerowe.Big Smile

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaka duża powinna byc

    Zgłoszony przez usiuta na czerwca 2, 2012 at 00:00.

    Jaka duża powinna byc tortownica?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja już wypróbowałam to ciacho

    Zgłoszony przez ewawika7 na czerwca 1, 2012 at 20:51.

    Ja już wypróbowałam to ciacho , jest przepyszne !!!!!!  Nigdy jeszcze nie jadłam tak pysznego sernika !!!

    REWELACJA POLECAM !!! Cooking 7 tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Slinka leci:p :p  Trzeba

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 1, 2012 at 12:02.

    Slinka lecitmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Trzeba wypròbowacBig Smile Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis ciekawy. Dodaje do

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 1, 2012 at 10:07.

    Przepis ciekawy. Dodaje do ciast czekających w kolejce do wypróbowaniatmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D napewno jest pysznytmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze