3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik kapitański


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Spód

  • 50 g masła
  • 180 g herbatników kakaowych
  • 1 łyżeczek kawy rozpuszczalnej

Masa serowa

  • 750 g Sera twarogu lub z wiaderka
  • 100 g cukru
  • 4 jajka
  • 0.2 litry śmietanki 30%
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0.1 litra Likieru adwokat
  • 100 g Czekolady smietankowo-kawowej

Bita śmietana

  • 125 g serka mascarpone
  • 125 g śmietanki 30%
  • 1 łyżek cukru pudru
  • kakao
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Spód
  1. Masło rozpuścić 1min/50st/obr2.

    Herbatniki poruszyć 15s/obr6.

    Herbatniki dodać do masła i wymieszać łyżka, dodać 1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej.
  2. Masa serowa
  3. Do Blokada naczynia miksującego dajemy ser miksuje my na gładka masę 20s/obr5. Dodajemy cukier i jajka i miksuje my 20s/obr5.

    Zakładamy motylek. Dodajemy śmietankę i budyń smietankowy. Ubija my 15s/obr3.5

    Na końcu dodajemy likier adwokat i miksujemy 15s/obr3.5

    Czekoladę sięgamy niezbyt drobno i w misje mieszamy razem z masąserową.

    Masę wlewamy na spód herbatnikowy. Pieczemy w kąpieli wodnej 1 godz w 180st.

    Sernik studzimy w lekko uchylonym piekarniku przez 1 godz.
  4. Bita śmietana
  5. Serek mascarpone i śmietankę miksujemy z cukrem pudrem. Zakładamy motylek 30s/oobr3.5

    Śmietaną dekorujemy sernik i posypujemy kakaem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Śmietankę schłodzić


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz