3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik jogurtowy na orzechowym spodzie


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

Ciasto na spód

  • 150 g biszkoptow
  • 100 g orzechów włoskich
  • 50 g cukru
  • 100 g masła

Masa jogurtowa

  • 3 gęste jogurty naturalne po 380 g
  • 2 budynie waniliowe
  • 60 g cukru
  • 5 jaj
  • 2 czubatych łyżek cukru waniliowego TM
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. CIASTO NA SPÓD WSZYSTKIM

    Wszystkie składniki tj. biszkopty, orzechy, cukier i masło włożyć do Closed lid i rozdrobnić 10s/obr.7. Rozdrobniony składniki wysypać na wyłożone papierem do pieczenia blachę 38cm x 41cm i podpiec 10 -15 min. w 180°C.

    MASA JOGURTOWA

    Białka ubić ze szczyptą soli na pianę 3-4 min/ obr.3,5. Przełożyć do miski.

    Żółtka, jogurty, budynie, cukier waniliowy i cukier włożyć do Closed lid i wymieszać 1 min/obr.4.

    Otrzymaną masę jogurtową przełożyć do miski z ubitą pianą i delikatnie wymieszać. Wylać na podopieczny spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 °C pięć 50 - 60 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Sernik nie jest baaardzo słodki dlatego jeśli lubicie bardziej słodkie ciasta to trzeba zwiększyć ilość cukru wg własnych upodobań .


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Cieszę się że smakuje pozdrawiam i dziękuję...

    Zgłoszony przez Gladzinka na grudnia 17, 2016 at 11:06.

    Cieszę się że smakuje pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa

    Uczucie wdzięczności jest ciężarem, który mogą unieść tylko silne charaktery.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik pychotka, dziękuję za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 15, 2016 at 10:35.

    Sernik pychotka, dziękuję za przepis Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za miły komentarz pozdrawiam

    Zgłoszony przez Gladzinka na grudnia 9, 2016 at 20:41.

    Dziękuję za miły komentarz pozdrawiam Cooking 7

    Uczucie wdzięczności jest ciężarem, który mogą unieść tylko silne charaktery.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lekki, puszysty..... polecam

    Zgłoszony przez bieola na grudnia 9, 2016 at 09:14.

    Lekki, puszysty..... polecam tmrc_emoticons.;-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze