 
    
            Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     0 
                                     porcja/porcje/porcji 
                                
                            Poziom
                                Średni
                            - TM 5
opublikowany: 25/05/17
                            
                zmieniono dnia: 25/05/17
                    Składniki
Kajmak kakaowy
- 400 g kajmaku
- 20 g mleka
- 20 g kakao naturalne
masa serowa
- 400-450 g herbatników
- 1000 g twarogu
- 200 g masła
- 180 g cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 120 g mleka
- 120 g budyniu waniliowego
- 4 porcje jajek
- 4-5 łyżek Migdałów
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.do naczynia miksującego włożyć kajmak, mleko i kakao podgrzewać 2 min/70 C/obrot 2. Przelać do innego naczynia i odstawić. umyć naczynie miksujące.
- 2.do naczynia miksującego włożyć twaróg , masło, cukier, cukier waniliowy, mleko, budyń, jajka, wymieszać 30 s/obr. 5, następnie podgrzewać 15 min/90 C/obr.4.
 3. formę (30x24x6 cm)wyłożyć papierem do pieczenia.na dnie ułożyć 1/4 herbatników, układając je jeden obok drugiego. herbatniki posmarować 1/2 przygotowanego wcześniej kajmaku, następnie polać 1/3 masy serowej. Mase serową przykryć kolejną 1/4 ilością herbatników. polać kolejną 1/3 masy serowej. Mase serową przykryć kolejną 1/4 ilościa herbatników, polac kolejną 1/3 masy serowej. masę serową przykryc herbatnikami, posmarować je pozostałym kajmakiem i posypac migdałami w płatkach.
 4. sernik odstawić do ostygnięcia na ok 1 godzinę , następnie odstawić do lodówki na min. 6 h.
 5. Smacznego.
kajmak kakaowy
masa serowa
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze