3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik DYNIOWY


Wydrukuj:
4

Składniki

22 porcja/porcje/porcji

SPÓD

  • 300 g ciastek Oreo lub Neo
  • 70 g masła

Masa SEROWO-DYNIOWA

  • 300 g upieczonej dyni, surowej dyni ok 1 kg z tego wychodzi upieczonej dyni 30dag. Najlepsza jest dynia francuska.
  • 250 g cukru

Masa SEROWO-DYNIOWA

  • 3 jaja
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 aromat pomaranczowy
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowania sera w wiaderku, Ser 1 kg.
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Spód
  1. Ciastka i masło wrzucamy do Blokada naczynia miksującego i miksujemy Mieszanie obr. 6, czas 30 sek. Masę wykładamy na tortownicę 24 cm.
  2. Masa SEROWO-DYNIOWA 1
  3. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy dynię i cukier Mieszanie obr. 6, 10 sekund.
  4. Masa SEROWO-DYNIOWA 2
  5. Do Blokada naczynia miksującego wrzucamy resztę składników Mieszanie obr. 8, 2 minuty.
    Masę wylewamy na ciasteczkowy spód.

    Pieczemy ok. 1 h w temp. 175*
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Jak wcześniej upiec tą dynię?

    Zgłoszony przez aksamitka na października 25, 2018 at 11:18.

    Jak wcześniej upiec tą dynię?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sernik obłędnie pyszny.Polecam jednak polać...

    Zgłoszony przez Joanna Niemczyk na października 8, 2018 at 10:14.

    Sernik obłędnie pyszny.Polecam jednak polać polewą czekoladową z kakao- 100g masła 80-100 g cukru. Masło podgrzać z cukrem, następnie dodać 3 łyżki mleka ,wymieszać. Ściągnąć garnek i dodać 3-4 łyżki kakao ( w zależności jaką gęstą chce się mieć polewę).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dropsik: Jest wyśmienity!

    Zgłoszony przez Lenuszka na września 4, 2018 at 20:40.

    dropsik: Jest wyśmienity!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wygląda smakowicie, dodałam do wypróbowania

    Zgłoszony przez dropsik na września 4, 2018 at 17:39.

    wygląda smakowicie, dodałam do wypróbowania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze