Tu jesteś:
4
Składniki
250 g
Spód
- 250 g maślanych ciasteczek
- 3 łyżki masła
Masa serowa
- 800 g sera twarogowego
- 70 g cukru pudru, zrobionego w TM
- 5 jajek
- 250 g chałwy waniliowej
- 0,5 śmietanki 30%, (szklanki)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 laski wanilii, (same ziarenka)
-
6
1h 30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
"Brak obrotów wstecznych"
"Miksowanie" zmielić ciasteczka maślane z dodatkiem masła (powinna być gęsta masa podobna do piasku)
"Miksowanie" dodaj ser twarogowy (do uzyskania gęstej masy, dla ułatwienia dodawać śmietankę)
"Miksowanie" rozdrobnij chałwę i dodaj do masy serowej - zmiksuj
"Miksowanie" dodaj pozostałe składniki: cukier puder, jajka, mąkę ziemniaczaną oraz wanilię
- Piekarnik ustaw na 175 stopni.
Na dnie piekarnika wstaw naczynie żaroodporne z ok 1l wody
Piecz 60 min
Przygotowanie spodu
Masa serowa
Pieczenie
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Anna - okrągła forma kamionkowa
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz