3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rożki z jabłkami i brzoskwiniami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

32 porcja/porcje/porcji

  • 2 jabłka
  • 2 brzoskwinie
  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g twarogu
  • 200 g masła
  • Cukier wanilinowy
  • Cukier puder do posypania
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier wanilinowy, masło i twaróg wyrobić w TM – czas 3
    min. obr. poz. Interwał. Przygotowane  ciasto zwinąć w folię i odstawić do lodówki. Owoce
    obieramy i dzielimy na 8 części. Ciasto dzielimy na 2 części i kolejno
    wałkujemy. Następnie wycinamy kwadraty  o
    boku ok.6 cm i o grubości ok. 0,5 cm. Na połowie kwadratów układamy po kawałku
    jabłka a na pozostałych po kawałku brzoskwini. Każdy kwadrat zlepiamy dwoma przeciwległymi
    rogami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym wcześniej do 200 C przez ok. 20-25
    minut .Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

     

     

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy