3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rogaliki trzy składniki


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Rogaliki trzy składniki

  • 450 g mąki pszennej
  • 250 g masła, margaryny
  • 280 g śmietany, 18% tłuszczu
  • nadzienie
  • 6
    1h 35min
    Czas całkowity 1h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
  • 9
5

Przygotowanie

    Rogaliki trzy składniki
  1. 1. do Closed lid wsypujemy mąkę, i pokrojone zimne masło (margarynę) mieszamy 30s, obr 4. dodajemy śmietanę i mieszamy 30s, obr 5.

    2. Wyjmujemy ciasto na miseczkę, i chowamy na godzinę do zamrażarki.

    3. wyciągamy i rozwałkowujemy na okrąg, i tniemy nożem jak pizzę. na każdym kawałku rozsmarowujemy nadzienie przy dole trójkąta, i zwijamy od najdłużego końca do najkrótrzego pamiętając by koniuszek był pod spodem rogalika. formuję w literkę C i odkładam na blasze. tak przygotowane rogaliki zazwyczaj piekę na 2 blaszki na 180stopni, 20 min.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

zawsze zalepiam sobie ciasto rano, i gdy obiad mi się gotuję robię i piekę rogaliki. ciasto może być z pół dnia w lodówce, wtedy odpuszczamy zamrażalnik.

przy wałkowaniu okręgu jako formę używam największej pokrywki do garnka lub patelni. wychodzi super okrąg.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy