Tu jesteś:
4
Składniki
20 porcja/porcje/porcji
Rogaliki trzy składniki
- 450 g mąki pszennej
- 250 g masła, margaryny
- 280 g śmietany, 18% tłuszczu
- nadzienie
-
6
1h 35min
Czas całkowity 1h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. do "Blokada naczynia miksującego" wsypujemy mąkę, i pokrojone zimne masło (margarynę) mieszamy 30s, obr 4. dodajemy śmietanę i mieszamy 30s, obr 5.
2. Wyjmujemy ciasto na miseczkę, i chowamy na godzinę do zamrażarki.
3. wyciągamy i rozwałkowujemy na okrąg, i tniemy nożem jak pizzę. na każdym kawałku rozsmarowujemy nadzienie przy dole trójkąta, i zwijamy od najdłużego końca do najkrótrzego pamiętając by koniuszek był pod spodem rogalika. formuję w literkę C i odkładam na blasze. tak przygotowane rogaliki zazwyczaj piekę na 2 blaszki na 180stopni, 20 min.
Rogaliki trzy składniki
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
zawsze zalepiam sobie ciasto rano, i gdy obiad mi się gotuję robię i piekę rogaliki. ciasto może być z pół dnia w lodówce, wtedy odpuszczamy zamrażalnik.
przy wałkowaniu okręgu jako formę używam największej pokrywki do garnka lub patelni. wychodzi super okrąg.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz