3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

ROGALIKI PYSZNE


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 50 g drożdży
  • 30 g cukru
  • 500 g mąki
  • 2 jajka
  • 125 g margarny
  • 165 g śmietany
  • 1 opakowania marmolada różana
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego  włożyc drożdże +cukier 8sek obr 7-8. dodac wszystkie skąłdniki  2min Closed lidDough modeNastepnie  ciasto przełożyc do misiczki i umiescic na dwie godz w lodówce.

  2. Kiedy ciasto podwoi objetość  wyjąc i formowac kule wielkosci pieści  rozwałąkować , pokroić na 8 trójkatów na kazdym  połozyć po łyżeczce  marmolady i zawijac do środka . Można środek tego kółeczka rozwałkowanegio posmarować jajkiem to będą rogaliki lepiej sie  zlepiały. Zrobic ok 50 szt rogalików i piec w nagrzanym piekarniku w temp ok 180 stopni- 20 min tak na wyczucie az sie zarumienią.

  3. Zrobic ok 50 szt rogalików i piec w nagrzanym piekarniku ok 20 min

  4. Po wierzchu  posmarować roztrzepanym jajkiem. Smacznego! 

    Bardzo dobrze smakują z masa makową do makowców a także z masa krówkową .Modyfiujcie sobie.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Rogaliki wychodzą pyszne! Obowiąkowo należy...

    Zgłoszony przez Polina32 na sierpnia 2, 2017 at 20:45.

    Rogaliki wychodzą pyszne! Obowiąkowo należy dać co najmniej 70-90 grm cukru - i tak będą mało słodkie. Faszeruję je dżemem, twarogem, kokosem z białą czekoladą itp. Zazwyczaj robię na dwa razy (świeże są najlepsze). Pierwsza połowa ciasta wyrasta w cieple a druga do lodówki. Na drugi dzień ciasto wyciągam i jak podrośnie i się ogrzeje do piekarnika. Pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ale ciasto nie wyroso w lodwce chocia byo...

    Zgłoszony przez kakusia29 na czerwca 21, 2017 at 23:24.

    Pyszne 😋 ale ciasto nie wyrosło w lodówce chociaż było 2 godz 😞 dopiero w ciepłym miejscu wyrosło pięknie. Oj długo czekałam na to ciasto ale warto było 😀

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Absolutny hit!!! Wyszła ich cała fura!...

    Zgłoszony przez Kachnawch na marca 14, 2017 at 15:38.

    Absolutny hit!!! Wyszła ich cała fura! PrzepyszneCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne rogaliki, zagoszczą u mnie częściej,...

    Zgłoszony przez viki71 na lutego 9, 2017 at 08:10.

    Pyszne rogaliki, zagoszczą u mnie częściej, dodałam do ulubionych. tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!!!! Skorzystałam z Waszych rad i dodałam...

    Zgłoszony przez Neta40 na stycznia 12, 2017 at 22:11.

    Pyszne!!!! Skorzystałam z Waszych rad i dodałam więcej cukru (70g). Przepis juz dodałam do moich ulubionych.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Genialny jest ten przepis. Co prawda u mnie ciasto...

    Zgłoszony przez annalos na grudnia 17, 2016 at 18:48.

    Genialny jest ten przepis. Co prawda u mnie ciasto rośnie w cipełym

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne rogaliki,

    Zgłoszony przez hekate na września 17, 2016 at 20:35.

    Rewelacyjne rogaliki, zrobilam dwie wersje:

    jedna z masa krowkowa a druga z drobno posiekanymi jablkami wymieszanymi z cukrem i cynamonem - oba warianty palce lizac!   Cooking 7 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki pyszne. Dodałam

    Zgłoszony przez Justyna2302 na września 16, 2016 at 17:12.

    Rogaliki pyszne. Dodałam więcej cukru zgodnie z sugestiami wcześniejszych komentarzy tmrc_emoticons.)  Dzięki za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyszły super!!!

    Zgłoszony przez biglyk na kwietnia 17, 2016 at 09:53.

    Wyszły super!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam drożdżowe ciasto A

    Zgłoszony przez Limonka na lutego 21, 2016 at 14:48.

    Uwielbiam drożdżowe ciasto tmrc_emoticons.D A rogaliki pierwsza klasa ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne

    Zgłoszony przez angela27 na lutego 16, 2016 at 09:11.

    Pyszne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze rogaliki na

    Zgłoszony przez docka9292 na stycznia 8, 2016 at 17:56.

    Najlepsze rogaliki na świecie  tmrc_emoticons.) robiłam nie raz, zawsze wychodzą i wszystkim smakują tmrc_emoticons.) daję więcej cukru 70g, do środka dżemiki roboty mojej mamy (malinowy i z czarnej porzeczki), posypuje okruszką. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze rogaliki na świecie

    Zgłoszony przez docka9292 na stycznia 8, 2016 at 17:48.

    Najlepsze rogaliki na świecie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki znakomite Połowa z

    Zgłoszony przez AngelinaK na grudnia 2, 2015 at 15:24.

    Rogaliki znakomite tmrc_emoticons.) Połowa z marmoladą, połowa z serem białym. Sugerując się komentarzami dałam 60 g cukru i były idealne. Dałam roztopione masło zamiast margaryny i 25g drożdży (ciasto rosło dłużej z tą ilością drożdży, więc przeniosłam je w ciepłe miejsce, żeby było szybciej). Wykonanie rogalików naprawdę proste tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacyjne :) 

    Zgłoszony przez Monika Siarnacka na września 10, 2015 at 21:15.

    Rewelacyjne tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne !!!!

    Zgłoszony przez kasienkah na sierpnia 19, 2015 at 22:46.

    pyszne !!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki pyszne, polecam    

    Zgłoszony przez Aleksandra85 na maja 18, 2015 at 15:31.

    Rogaliki pyszne, polecam     tmrc_emoticons.)

    Ja dałam podwójną porcję cukru, zamiast margaryny masło, śmietanę homogenizowaną 18%, powidła śliwkowe, a na koniec po wystygnięciu posypałam cukrem pudrem waniliowym utartym w Thermomixie Closed lid tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka polecam rowniez  z

    Zgłoszony przez ewee na maja 11, 2015 at 16:15.

    Pychotka tmrc_emoticons.) polecam rowniez  z nutella tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepyszne, tylko polecam

    Zgłoszony przez mjusta2000 na lutego 28, 2015 at 19:08.

    przepyszne, tylko polecam dodac wiecej cukrutmrc_emoticons.) lub slodszy dzem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie wyciągnęłem z

    Zgłoszony przez Bandypp na lutego 8, 2015 at 14:34.

    Właśnie wyciągnęłem z piekarnika.  są pyszne... tmrc_emoticons.8)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faktycznie bardzo dobre,

    Zgłoszony przez jogna1 na października 17, 2014 at 11:36.

    Faktycznie bardzo dobre, kruchutkie tmrc_emoticons.) ja bym chyba dodala ciut wiecej cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki REWELACJA! Moje

    Zgłoszony przez Asiak1 na kwietnia 25, 2014 at 12:33.

    Rogaliki REWELACJA! Moje dzieci je uwielbiają (ja też) tmrc_emoticons.) . Na weekend znowu będę piekła.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto rewelacja, wkoncu

    Zgłoszony przez dorisska na lutego 3, 2013 at 13:45.

    ciasto rewelacja, wkoncu drożdzowe, które się nie kleitmrc_emoticons.-)). po południu upiekłam, na drugi dzień z rana piekłam drugą porcję. nadzienie dałam swoje - jabłka na szarlotkę własnej roboty albo powidła różane. tez pycha. dziękuję za przepis.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki rewelacja!!! ta

    Zgłoszony przez jagodki3 na stycznia 16, 2013 at 14:31.

    Rogaliki rewelacja!!! ta lodówka mnie trochę niepokoiła, ale zrobiłam wszystko według przepisu i wyszło super!!! pozdrawiam

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • mi się spieszyło  więc

    Zgłoszony przez wawi na stycznia 12, 2013 at 08:53.

    mi się spieszyło  tmrc_emoticons.D więc ciasto wyrastało w cieple i to tylko 30 min. i też wyszły pyszne Big Smile następnym razem włożę do lodówki i porównam efekt  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto jest bardzo mieciutkie

    Zgłoszony przez ewabial na listopada 12, 2012 at 13:47.

    ciasto jest bardzo mieciutkie i  takie bardzo lekkie w dotyku. Sorki ze tak pózno  odpisuje . Pozdrawiam.


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wychodzi SUPER

    Zgłoszony przez Hanna na października 10, 2012 at 13:36.

    Ciasto wychodzi SUPER elastyczne !!! A największy szok, że rośnie w lodówce, chociaż u mnie nigdy nie podwoiło objętości, ale rozwałkowuje się bardzo łatwo. Rogaliki PRZEPYSZNE tmrc_emoticons.-))))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A czy ciasto wychodzi

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na października 9, 2012 at 09:16.

    A czy ciasto wychodzi elastyczne? łatwo się go  wałkuje? mam formę z tupperware do robienia rogalików - tylko pytanie czy ciasto jest elastyczne i łatwo się rozwałkowuje i nie będzie mi się łamało. Proszę o odpowiedź.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis już wypróbowany,

    Zgłoszony przez aDorotta na czerwca 24, 2012 at 13:18.

    Przepis już wypróbowany, rogaliki wyszły super. Dla tych co wciąż nie wiedzą jaką dodać śmietanę : 18% kwaśną.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • hmm trudno powiedziec , ja

    Zgłoszony przez ewabial na czerwca 12, 2012 at 10:07.

    hmm trudno powiedziec , ja zawsze z Biedronki kupuje  12%lub 18%tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Śmietana kwaśna czy słodka z

    Zgłoszony przez Agn. na czerwca 7, 2012 at 21:23.

    Śmietana kwaśna czy słodka z kartonika?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki wychodza rewelacyjne

    Zgłoszony przez kosmata22 na czerwca 6, 2012 at 16:09.

    Rogaliki wychodza rewelacyjne Love  po raz kolejny goszcza u nas na stoletmrc_emoticons.) Cooking 6  jeszcze sa gorace tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smietana 18% lub 12%,

    Zgłoszony przez ewabial na czerwca 5, 2012 at 12:26.

    Smietana 18% lub 12%, 30kabedzie za tłusta

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak śmietana: 18%, 12 %,30%?

    Zgłoszony przez Agn. na czerwca 3, 2012 at 09:40.

    Jak śmietana: 18%, 12 %,30%? Słodka czy kwaśna?

    Proszę o odpowiedz, bo wygladają smakowicie i chciałabym je szybko zrobić tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja też dzisiaj upiekłam.  Są

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 2, 2012 at 00:09.

    Ja też dzisiaj upiekłam.  Są super!  Zrobiłam z jednej porcji, pół z marmoladą, drugą połowę z masą krówkową.tmrc_emoticons.8) Muszę się jednak przyznać, że miałam wątpliwości co do wyrastania ciasta w lodówce.  Zawsze ciasto drożdżowe miało rosnąć w ciepłej temperaturze., a tutaj do lodówki. Wyrosło, dla mnie nowe doświadczenie kulinarne,Cooking 7

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki zrobione, wyszły

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 1, 2012 at 10:03.

    Rogaliki zrobione, wyszły pyszne. Zrobiłam od razu z dwóch porcji - jedną z marmoladą różaną, drugą z konfiturą pomarańczową, pycha polecamtmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rogaliki wyglądają

    Zgłoszony przez magi1 na maja 29, 2012 at 08:41.

    Rogaliki wyglądają przepysznie. Zrobię na dzień dziecka tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • tak zrobiłam, mój piekarnik

    Zgłoszony przez justka120 na maja 28, 2012 at 19:32.

    tmrc_emoticons.) tak zrobiłam, mój piekarnik dobrze piecze tylko w termoobiegu a wiec zmniejszyłam do 160 i było ok. jak pieke góra dół, wszystkie placki po właściwym czasie, sa na półsurowe. tmrc_emoticons.~ ale rogaliki wyszły przepyszne tmrc_emoticons.p szybkie, tanie i smaczne! Polecam i dziekuje za przepisik!tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ok 180 stopni tak az sie

    Zgłoszony przez ewabial na maja 28, 2012 at 15:21.

    ok 180 stopni tak az sie zarumienią .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a w jakiej temp je piec??

    Zgłoszony przez justka120 na maja 28, 2012 at 13:48.

    a w jakiej temp je piec?? Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wyglądają zniewalająco !!!  w

    Zgłoszony przez ewawika7 na maja 28, 2012 at 13:07.

    Wyglądają zniewalająco !!!  w weekend wypróbuję ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre:bigsmile: . Ja

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 27, 2012 at 02:53.

    Bardzo dobreBig Smile Big Smile . Ja dodaje 25g drozdzy, tez wychodzatmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze