Tu jesteś:
4
Składniki
- 50 g drożdży
- 30 g cukru
- 500 g mąki
- 2 jajka
- 125 g margarny
- 165 g śmietany
- 1 opakowania marmolada różana
-
6
3h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Kiedy ciasto podwoi objetość wyjąc i formowac kule wielkosci pieści rozwałąkować , pokroić na 8 trójkatów na kazdym połozyć po łyżeczce marmolady i zawijac do środka . Można środek tego kółeczka rozwałkowanegio posmarować jajkiem to będą rogaliki lepiej sie zlepiały. Zrobic ok 50 szt rogalików i piec w nagrzanym piekarniku w temp ok 180 stopni- 20 min tak na wyczucie az sie zarumienią.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne. Ciasto puszyste, lekkie jak chmurka....
Pyszne. Ciasto puszyste, lekkie jak chmurka. Zrobiłam z białym makiem jak do rogali marcińskich. Zajadamy jeszcze ciepłe
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Marta
Mój blog kulinarny (nieuwzględniający
), dawno nieaktualizowany: http://poprostupyszne.blogspot.com/
Po prostu przepyszne 😍 naprawdę warto upiec...
Po prostu przepyszne 😍 naprawdę warto upiec super przepis, więcej cukru tylko dodałam po przeczytaniu
Naprawdę bardzo dobre rogaliki. W mojej wersji...
Naprawdę bardzo dobre rogaliki. W mojej wersji zostały nadziane masą kajmakową. Pycha! Połowa z nich została pochłonięta nim zdążyły ostygnąć. Przepis godny polecenia.
P.S. U mnie czas pieczenia to 13 minut na termoobiegu.
Nic dodać nic ująć
Nic dodać nic ująć
Rogaliki przepyszne dodałam tylko więcej cukru...
Rogaliki przepyszne
dodałam tylko więcej cukru 70g.
wygladaja pysznie do wyprobowania
wygladaja pysznie do wyprobowania
Pierwszy raz robiłam rogaliki. Wyszły...
Pierwszy raz robiłam rogaliki. Wyszły wyśmienite. Dodałam więcej cukru, po przeczytaniu wcześniejszych sugestii.
Rogaliki wychodzą pyszne! Obowiąkowo należy...
Rogaliki wychodzą pyszne! Obowiąkowo należy dać co najmniej 70-90 grm cukru - i tak będą mało słodkie. Faszeruję je dżemem, twarogem, kokosem z białą czekoladą itp. Zazwyczaj robię na dwa razy (świeże są najlepsze). Pierwsza połowa ciasta wyrasta w cieple a druga do lodówki. Na drugi dzień ciasto wyciągam i jak podrośnie i się ogrzeje do piekarnika. Pycha!
Pyszne ale ciasto nie wyroso w lodwce chocia byo...
Pyszne 😋 ale ciasto nie wyrosło w lodówce chociaż było 2 godz 😞 dopiero w ciepłym miejscu wyrosło pięknie. Oj długo czekałam na to ciasto ale warto było 😀
Absolutny hit!!! Wyszła ich cała fura!...
Absolutny hit!!! Wyszła ich cała fura! Przepyszne
Pyszne rogaliki, zagoszczą u mnie częściej,...
Pyszne rogaliki, zagoszczą u mnie częściej, dodałam do ulubionych.
Pyszne!!!! Skorzystałam z Waszych rad i dodałam...
Pyszne!!!! Skorzystałam z Waszych rad i dodałam więcej cukru (70g). Przepis juz dodałam do moich ulubionych.
Genialny jest ten przepis. Co prawda u mnie ciasto...
Genialny jest ten przepis. Co prawda u mnie ciasto rośnie w cipełym
Rewelacyjne rogaliki,
Rewelacyjne rogaliki, zrobilam dwie wersje:
jedna z masa krowkowa a druga z drobno posiekanymi jablkami wymieszanymi z cukrem i cynamonem - oba warianty palce lizac!
Rogaliki pyszne. Dodałam
Rogaliki pyszne. Dodałam więcej cukru zgodnie z sugestiami wcześniejszych komentarzy
Dzięki za przepis.
Wyszły super!!!
Wyszły super!!!
Uwielbiam drożdżowe ciasto A
Uwielbiam drożdżowe ciasto
A rogaliki pierwsza klasa ...
Pyszne
Pyszne
Najlepsze rogaliki na
Najlepsze rogaliki na świecie
robiłam nie raz, zawsze wychodzą i wszystkim smakują
daję więcej cukru 70g, do środka dżemiki roboty mojej mamy (malinowy i z czarnej porzeczki), posypuje okruszką. Polecam!
Najlepsze rogaliki na świecie
Najlepsze rogaliki na świecie
Rogaliki znakomite Połowa z
Rogaliki znakomite
Połowa z marmoladą, połowa z serem białym. Sugerując się komentarzami dałam 60 g cukru i były idealne. Dałam roztopione masło zamiast margaryny i 25g drożdży (ciasto rosło dłużej z tą ilością drożdży, więc przeniosłam je w ciepłe miejsce, żeby było szybciej). Wykonanie rogalików naprawdę proste 
Rewelacyjne :)
Rewelacyjne
pyszne !!!!
pyszne !!!!
Rogaliki pyszne, polecam
Rogaliki pyszne, polecam
Ja dałam podwójną porcję cukru, zamiast margaryny masło, śmietanę homogenizowaną 18%, powidła śliwkowe, a na koniec po wystygnięciu posypałam cukrem pudrem waniliowym utartym w Thermomixie
"Blokada naczynia miksującego" 
Pychotka polecam rowniez z
Pychotka
polecam rowniez z nutella 
przepyszne, tylko polecam
przepyszne, tylko polecam dodac wiecej cukru
lub slodszy dzem
Właśnie wyciągnęłem z
Właśnie wyciągnęłem z piekarnika. są pyszne...
Faktycznie bardzo dobre,
Faktycznie bardzo dobre, kruchutkie
ja bym chyba dodala ciut wiecej cukru.
Rogaliki REWELACJA! Moje
Rogaliki REWELACJA! Moje dzieci je uwielbiają (ja też)
. Na weekend znowu będę piekła.
ciasto rewelacja, wkoncu
ciasto rewelacja, wkoncu drożdzowe, które się nie klei
). po południu upiekłam, na drugi dzień z rana piekłam drugą porcję. nadzienie dałam swoje - jabłka na szarlotkę własnej roboty albo powidła różane. tez pycha. dziękuję za przepis.
Rogaliki rewelacja!!! ta
Rogaliki rewelacja!!! ta lodówka mnie trochę niepokoiła, ale zrobiłam wszystko według przepisu i wyszło super!!! pozdrawiam
mi się spieszyło więc
mi się spieszyło
więc ciasto wyrastało w cieple i to tylko 30 min. i też wyszły pyszne
następnym razem włożę do lodówki i porównam efekt 
ciasto jest bardzo mieciutkie
ciasto jest bardzo mieciutkie i takie bardzo lekkie w dotyku. Sorki ze tak pózno odpisuje . Pozdrawiam.
Ciasto wychodzi SUPER
Ciasto wychodzi SUPER elastyczne !!! A największy szok, że rośnie w lodówce, chociaż u mnie nigdy nie podwoiło objętości, ale rozwałkowuje się bardzo łatwo. Rogaliki PRZEPYSZNE
)))
A czy ciasto wychodzi
A czy ciasto wychodzi elastyczne? łatwo się go wałkuje? mam formę z tupperware do robienia rogalików - tylko pytanie czy ciasto jest elastyczne i łatwo się rozwałkowuje i nie będzie mi się łamało. Proszę o odpowiedź.
Przepis już wypróbowany,
Przepis już wypróbowany, rogaliki wyszły super. Dla tych co wciąż nie wiedzą jaką dodać śmietanę : 18% kwaśną.
hmm trudno powiedziec , ja
hmm trudno powiedziec , ja zawsze z Biedronki kupuje 12%lub 18%
Śmietana kwaśna czy słodka z
Śmietana kwaśna czy słodka z kartonika?
Rogaliki wychodza rewelacyjne
Rogaliki wychodza rewelacyjne
po raz kolejny goszcza u nas na stole
jeszcze sa gorace 
Smietana 18% lub 12%,
Smietana 18% lub 12%, 30kabedzie za tłusta
Jak śmietana: 18%, 12 %,30%?
Jak śmietana: 18%, 12 %,30%? Słodka czy kwaśna?
Proszę o odpowiedz, bo wygladają smakowicie i chciałabym je szybko zrobić
Ja też dzisiaj upiekłam. Są
Ja też dzisiaj upiekłam. Są super! Zrobiłam z jednej porcji, pół z marmoladą, drugą połowę z masą krówkową.
Muszę się jednak przyznać, że miałam wątpliwości co do wyrastania ciasta w lodówce. Zawsze ciasto drożdżowe miało rosnąć w ciepłej temperaturze., a tutaj do lodówki. Wyrosło, dla mnie nowe doświadczenie kulinarne,
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
Rogaliki zrobione, wyszły
Rogaliki zrobione, wyszły pyszne. Zrobiłam od razu z dwóch porcji - jedną z marmoladą różaną, drugą z konfiturą pomarańczową, pycha polecam

Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Rogaliki wyglądają
Rogaliki wyglądają przepysznie. Zrobię na dzień dziecka
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
tak zrobiłam, mój piekarnik
ok 180 stopni tak az sie
ok 180 stopni tak az sie zarumienią .
a w jakiej temp je piec??
a w jakiej temp je piec??
Wyglądają zniewalająco !!! w
Wyglądają zniewalająco !!! w weekend wypróbuję ...
Bardzo dobre:bigsmile: . Ja
Bardzo dobre
. Ja dodaje 25g drozdzy, tez wychodza

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
