Tu jesteś:
4
Składniki
CIASTO DROŻDŻOWE
- 30 g drożdży świeżych
- 2 łyżki cukru
- 150 g śmietany lub jogurtu naturalnego
- 250 g masła lub margaryny
- 3 żółtka
- 2 łyżeczki oleju
- 600 g mąki
NADZIENIE ORZECHOWE
- 200 g orzechów włoskich
- 1 jabłko deserowe, obrane i pokrojone na ćwiartki
- 10 łyżek mleka
- 50 g cukru
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Wszystkie składniki włożyć do naczynia i ucierać ok. 20 sek/obr.4-5 do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
PRZYGOTOWANIE CIASTA
PRZYGOTOWANIE NADZIENIA ORZECHOWEGO
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Rogaliki można jeszcze dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzJaki czas pieczenia i temperatura? "Fermentowanie"...
Jaki czas pieczenia i temperatura? "Fermentowanie"
Super szybki i mega dobre rogaliki zrobiłam 1,5...
Super szybki i mega dobre rogaliki zrobiłam 1,5 porcji, a znikły w mig. Bardzo polecam
Przepis fantastyczny. Szybko się robi. Bardzo...
Przepis fantastyczny. Szybko się robi. Bardzo proste . Smakuje wszystkim!
Robiłam wiele razy. Tylko zamiast nadzienia orzechowego daję nutellę. To z wygodnictwa, ale orzechowe na bank wypróbuję! Są fantastyczne!
a ile one potem muszą rosnąć?
a ile one potem muszą rosnąć? dajecie im jakiś czas czy od razu po zawinięciu do piekarnika??
Bardzo dobre
Bardzo dobre
a dodałabym szczypte
a dodałabym szczypte soli,zamiast śmietany może mleko, rozlazły mi się podczas pieczenia
Właśnie moja rodzina zajada
Właśnie moja rodzina zajada się rogalikami , ja robiłam z nutellą i marmoladą różaną .
Pyszne, idealne ciasto ja
Pyszne, idealne ciasto ja zrobiłam z gotową masą kajmakową, której zostało mi pół puszki z innego przepisu mic się nie marnuje :P
Pyszne, idealne ciasto ja
Pyszne, idealne ciasto ja zrobiłam z gotową masą kajmakową, której zostało mi pół puszki z innego przepisu mic się nie marnuje :P
Ja piekłam na oko;) w temp
Ja piekłam na oko w temp 180-190st.C. Zrobiłam uproszczoną wersję, zamiast nadzienia orzechowego, po kosteczce czekolady i kilka kosteczek skórki pomarańczowe. Na wierzch lukie pomarańczowy. Polecam, badzo szybki przepis i rewelacyjne ciasto. Super się wałkuje, nic się nie klei, nawet nie potrzeba podsypywać mąką.
dodaje do kolekcji te
dodaje do kolekcji te rogaliki
W jakiej temperaturze piec i
W jakiej temperaturze piec i jak długo?
Ewa K-S
Jak zwykle dobry przepis.
Jak zwykle dobry przepis. Szybko się robi i jeszcze szybciej znikają ze stołu..
Polecam,
akacja
Tak, ja podgrzewam śmietanę i
Tak, ja podgrzewam śmietanę i żółtka.
Czy śmietanę i żółtka również
Czy śmietanę i żółtka również podgrzewamy w 50 st ?