3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rogal XXL a może strudel :-) z marchewką i jabłkami :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto:

  • 600 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie suszonych drożdży
  • 100 g oleju
  • 350 g mleka
  • szczypta soli
  • 50 g cukru
  • 2 jajka i 1 żółtko (bialko do posmarowania)
  • 1 cukier waniliowy

Farsz:

  • 300 g marchewki
  • 700 g jabłek
  • 60 g rodzynek
  • 60 g bułki tartej
  • 70 g cukru
  • 30 g masła
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Ciasto - do naczynia wlać mleko i pogrzać czas 1 min/ 37 st./ obr.2. Nastepnie dodać drozdże, olej, sól, cukier, jajka i żółtko, cukier waniliowy i makę i wyrobić czas 2 min/ Interwał. Ciasto przełozyc do miski i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.

    Farsz - marchewkę obrać, pokroić na kawałki i włożyc do naczynia, zmiksować czas 30 sek/ obr.3. Dodać cukier i masło i gotować czas 10 min/ 90 st/ obr.2. W tym czasie obrac jabłka, wydrążyć i pokroić w małą kostkę, nastepnie dodać do marchwii rodzynki, bułkę tartą i jabłka i wymieszać czas 30 sek/ obr. 2 za pomocą kopystki.

    Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkowac na prostokąt, rozłożyć połowę farszu, można posypać cynamonem i zawinąć jak roladkę, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia formując w kształt rogala. Posmarować białkiem i posypać cukrem.

    Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz