Tu jesteś:
4
Składniki
25 porcja/porcje/porcji
Pulchniutkie rogaliczki
- 250 g śmietany 18%
- 25 g świeżych drożdży
- 250 g Margaryny Kasia
- 500 g mąki
- 1 łyżeczki cukru
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Drozdze, śmietanę i łyżeczkę cukru wlozyc do"Blokada naczynia miksującego" i miksowac 30 sek/1obr. Dodac pozostale składniki i nastawic 3min "Ciasto" . Przyłożyć do innego naczynia, przykryc folia spozywcza i wyłożyć na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i porozcinac na trójkąty. Nadziewac powidlami i zwijac rogaliki. Piec na złoty kolor w 180 stopniach. Po upieczeniu obficie posypac cukrem pudrem. Najlepsze sa zaraz po wystudzeniu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przy mieszaniu na "Ciasto" warto uzyc kopystki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne, córka uwielbia z nutellą
Bardzo smaczne, córka uwielbia z nutellą
Pychotka Zniknęły w momencie
Pychotka Zniknęły w momencie
Świetne rogaliki, mięciutkie,kruchutkie. Ciasto...
Świetne rogaliki, mięciutkie,kruchutkie. Ciasto pasuje też do wytrawnych farszów. Polecam przepis
Przepis super, jednak w kolejnym wykonaniu...
Przepis super, jednak w kolejnym wykonaniu dodałam płaską łyżkę cukru i dla majej rodzinki jest teraz pychotka.
Pyszne rogaliki! Zniknęły w momencie
Pyszne rogaliki! Zniknęły w momencie
Tak to ciasto musi polezakowac w lodówce ...
Tak to ciasto musi polezakowac w lodówce Piec mniej więcej 20 minut
Czy ciasto ma urosnąć w lodówce???...
Czy ciasto ma urosnąć w lodówce???
Pierwszy raz robię ciasto drożdżowe w lodówce, stąd to pytanie
Zrobiłam, ciasto bardzo dobre tylko dodałabym...
Zrobiłam, ciasto bardzo dobre tylko dodałabym jednak cukru.
A ile mniej więcej trzeba je piec?
A ile mniej więcej trzeba je piec?
Tak tylko łyżeczka cukru poniewaz po upieczeniu...
Tak tylko łyżeczka cukru poniewaz po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem wg upodobania
Ciasto nadaje sie też do wytrawnego farszu np....
Ciasto nadaje sie też do wytrawnego farszu np. pieczarki + cebula, nie trzeba dodawać cukru.
Wychodzą pysznne pierogi.
łyżeczka cukru tylko??
łyżeczka cukru tylko??
polecam))
polecam))