3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pulchniutkie rogaliczki


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Pulchniutkie rogaliczki

  • 250 g śmietany 18%
  • 25 g świeżych drożdży
  • 250 g Margaryny Kasia
  • 500 g mąki
  • 1 łyżeczki cukru
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Drozdze, śmietanę i łyżeczkę cukru wlozyc doClosed lid i miksowac 30 sek/1obr. Dodac pozostale składniki i nastawic 3min Dough mode. Przyłożyć do innego naczynia, przykryc folia spozywcza i wyłożyć na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i porozcinac na trójkąty. Nadziewac powidlami i zwijac rogaliki. Piec na złoty kolor w 180 stopniach. Po upieczeniu obficie posypac cukrem pudrem. Najlepsze sa zaraz po wystudzeniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przy mieszaniu na Dough mode warto uzyc kopystki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka Zniknęły w momencie

    Zgłoszony przez Nowaczka4 na września 20, 2017 at 12:46.

    Pychotka tmrc_emoticons.) Zniknęły w momencie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne rogaliki, mięciutkie,kruchutkie. Ciasto...

    Zgłoszony przez edytka_33 na kwietnia 3, 2017 at 13:11.

    Świetne rogaliki, mięciutkie,kruchutkie. Ciasto pasuje też do wytrawnych farszów. Polecam przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, jednak w kolejnym wykonaniu...

    Zgłoszony przez kuchenny pomocnik na marca 22, 2017 at 08:24.

    Przepis super, jednak w kolejnym wykonaniu dodałam płaską łyżkę cukru i dla majej rodzinki jest teraz pychotka.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne rogaliki! Zniknęły w momencie

    Zgłoszony przez violinika na lutego 10, 2017 at 18:31.

    Pyszne rogaliki! Zniknęły w momencie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak to ciasto musi polezakowac w lodówce ...

    Zgłoszony przez Gabriela75 na lutego 8, 2017 at 23:47.

    Tak to ciasto musi polezakowac w lodówce Smile Piec mniej więcej 20 minut

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ciasto ma urosnąć w lodówce???...

    Zgłoszony przez violinika na lutego 8, 2017 at 20:32.

    Czy ciasto ma urosnąć w lodówce???

    Pierwszy raz robię ciasto drożdżowe w lodówce, stąd to pytanie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, ciasto bardzo dobre tylko dodałabym...

    Zgłoszony przez agasosnowska na lutego 8, 2017 at 17:37.

    Zrobiłam, ciasto bardzo dobre tylko dodałabym jednak cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ile mniej więcej trzeba je piec?

    Zgłoszony przez Agniecha123 na lutego 8, 2017 at 16:50.

    A ile mniej więcej trzeba je piec?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak tylko łyżeczka cukru poniewaz po upieczeniu...

    Zgłoszony przez Gabriela75 na lutego 7, 2017 at 21:26.

    Tak tylko łyżeczka cukru poniewaz po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem wg upodobaniaSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto nadaje sie też do wytrawnego farszu np....

    Zgłoszony przez kociak na lutego 7, 2017 at 16:34.

    Ciasto nadaje sie też do wytrawnego farszu np. pieczarki + cebula, nie trzeba dodawać cukru.

    Wychodzą pysznne pierogi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • łyżeczka cukru tylko??

    Zgłoszony przez Ela1984 na lutego 7, 2017 at 13:20.

    łyżeczka cukru tylko??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam))

    Zgłoszony przez szkodnik89 na lutego 6, 2017 at 21:04.

    polecamtmrc_emoticons.)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze