3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pulchniutkie rogaliczki


Wydrukuj:
4

Składniki

25 porcja/porcje/porcji

Pulchniutkie rogaliczki

  • 250 g śmietany 18%
  • 25 g świeżych drożdży
  • 250 g Margaryny Kasia
  • 500 g mąki
  • 1 łyżeczki cukru
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Drozdze, śmietanę i łyżeczkę cukru wlozyc doBlokada naczynia miksującego i miksowac 30 sek/1obr. Dodac pozostale składniki i nastawic 3min Ciasto. Przyłożyć do innego naczynia, przykryc folia spozywcza i wyłożyć na 30 min do lodówki. Po tym czasie rozwałkować i porozcinac na trójkąty. Nadziewac powidlami i zwijac rogaliki. Piec na złoty kolor w 180 stopniach. Po upieczeniu obficie posypac cukrem pudrem. Najlepsze sa zaraz po wystudzeniu.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przy mieszaniu na Ciasto warto uzyc kopystki


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne, córka uwielbia z nutellą

    Zgłoszony przez Dinda66 na lutego 28, 2020 at 21:17.

    Bardzo smaczne, córka uwielbia z nutellą

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka Zniknęły w momencie

    Zgłoszony przez Nowaczka4 na września 20, 2017 at 12:46.

    Pychotka tmrc_emoticons.) Zniknęły w momencie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetne rogaliki, mięciutkie,kruchutkie. Ciasto...

    Zgłoszony przez edytka_33 na kwietnia 3, 2017 at 13:11.

    Świetne rogaliki, mięciutkie,kruchutkie. Ciasto pasuje też do wytrawnych farszów. Polecam przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, jednak w kolejnym wykonaniu...

    Zgłoszony przez kuchenny pomocnik na marca 22, 2017 at 08:24.

    Przepis super, jednak w kolejnym wykonaniu dodałam płaską łyżkę cukru i dla majej rodzinki jest teraz pychotka.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne rogaliki! Zniknęły w momencie

    Zgłoszony przez violinika na lutego 10, 2017 at 18:31.

    Pyszne rogaliki! Zniknęły w momencie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak to ciasto musi polezakowac w lodówce ...

    Zgłoszony przez Gabriela75 na lutego 8, 2017 at 23:47.

    Tak to ciasto musi polezakowac w lodówce Smile Piec mniej więcej 20 minut

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ciasto ma urosnąć w lodówce???...

    Zgłoszony przez violinika na lutego 8, 2017 at 20:32.

    Czy ciasto ma urosnąć w lodówce???

    Pierwszy raz robię ciasto drożdżowe w lodówce, stąd to pytanie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam, ciasto bardzo dobre tylko dodałabym...

    Zgłoszony przez agasosnowska na lutego 8, 2017 at 17:37.

    Zrobiłam, ciasto bardzo dobre tylko dodałabym jednak cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ile mniej więcej trzeba je piec?

    Zgłoszony przez Agniecha123 na lutego 8, 2017 at 16:50.

    A ile mniej więcej trzeba je piec?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak tylko łyżeczka cukru poniewaz po upieczeniu...

    Zgłoszony przez Gabriela75 na lutego 7, 2017 at 21:26.

    Tak tylko łyżeczka cukru poniewaz po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem wg upodobaniaSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto nadaje sie też do wytrawnego farszu np....

    Zgłoszony przez kociak na lutego 7, 2017 at 16:34.

    Ciasto nadaje sie też do wytrawnego farszu np. pieczarki + cebula, nie trzeba dodawać cukru.

    Wychodzą pysznne pierogi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • łyżeczka cukru tylko??

    Zgłoszony przez Ela1984 na lutego 7, 2017 at 13:20.

    łyżeczka cukru tylko??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam))

    Zgłoszony przez szkodnik89 na lutego 6, 2017 at 21:04.

    polecamtmrc_emoticons.)))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze