3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Przysmak wiewiórki


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

Orzechowiec

  • otarta skórka z cytyrny
  • 200 g cukru
  • 6 jajek
  • 300 g orzechów włoskich
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Orzechowiec
  1. Przygotuj formę do pieczenia - posmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C.

  2. Orzechy rozdrobnij 6s/obr.6. Przełóż do innego naczynia.

  3. Żółtka utrzyj z cukrem oraz skórką z cytryny 20s/obr.4. Dodaj orzechy i wymieszaj 5s/orbr.3. Przełóż do innego naczynia.

  4. Umyj i osusz naczynie miksujące. Załóż motylek. Wlej białka, dodaj szczyptę soli. Ubij na pianę 4 min/obr.3.

  5. Delikatnie wymieszaj z masą orzechową.

  6. Przelej do formy. Piecz około 45 min.

  7. Możesz udekorować polewą czekoladową i ozdobić połówkami orzechów.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo proste ciasto.

    Zgłoszony przez MagdaP na września 11, 2013 at 12:28.

    Bardzo proste ciasto. Wiewiórze smakuje, więc i ja je wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze