thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 23/04/12
zmieniono dnia: 25/04/12

Składniki

Składniki na ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży
  • 1 jajko kurze
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 125 ml mleka
  • 3 łyżki oleju

Składniki na nadzienie:

  • 100 g twarożku
  • 50 g Miękkiego masła
  • 1 żółtko
  • skórka pomarańczowa, otarta z 1 pomarańczy
  • 80 g cukru

  • 2 łyżki brązowego cukru do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć wszystkie składniki na ciasto i wyrobić - czas 1 minuta poz. Interwał. Następnie ciasto przełożyc na stolnicę i rozwałkować na kształt prostokąta.

    Następnie do naczynia włożyć wszystkie składniki na nadzienie i zmiksować czas 30 sek, obr.poz.5.

    Rozwałkowane ciasto posmarować nadzieniem i zwinąć w rulon i pokroić na kawałki. wychodzi 15-18 szt. Na każdym kawałku zrobić delikatne przecięcie wzdłuż tępą stroną noża, lekko spłaszczając.

    Bułeczki ułożyć na wyłożonej papierem blaszce i zostawic na 1 godzinke do wyrośnięcia. Następnie posmarować bułeczki roztrzepanym białkiem - zostało z żółtka - i posypać brązowym cukrem.

    Piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pomarańczowe drożdżówki z twarożkiem :-)

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 6, 2017 at 09:33

    Przypomina mi się smak dzieciństwa!

  • stycznia 3, 2017 at 13:53

    WYŚMIENITE

    Miłego Gotowania Wink


    Beata

  • maja 7, 2016 at 18:42
    5.0

    Bułeczki przepyszne tmrc_emoticons.;) dziewczynki zajadały się tmrc_emoticons.;) naprawdę polecam.

    Ja zrobiłam z podwójnej porcji twarogu i zamieniłam na kandyzowaną skórkę i wyszedł ser po bokach ale i tak jest pysznie tmrc_emoticons.;)

     

  • października 15, 2014 at 21:34
    5.0

    Stwierdzamy z mężem jednogłośnie, że te drożdżóweczki są najsmaczniejsze, jakie w życiu jedliśmy. Kradniemy przepis tmrc_emoticons.-)

  • sierpnia 23, 2014 at 13:26
    5.0

    Upiekłam dzisiaj te bułeczki. Są pyszne tmrc_emoticons.D . Zmieniłam trochę nadzienie- twarożek, jogurt naturalny, cukier, żółtko i kandyzowana skórka z pomarańczy, Nadzienia dałam dużo, więc trochę uciekło na boki, ale w smaku są wyśmienitetmrc_emoticons.) Magi1 -dziękuję za kolejny wspaniały przepis i pozdrawiam tmrc_emoticons.)

  • września 1, 2013 at 00:41

    Witaj frelly tmrc_emoticons.D  polecam bo bułeczki są pyszne i aromatyczne tmrc_emoticons.) daj znac jak smakowały tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) dziękuję za komentarz i pozdrawiam tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

  • sierpnia 30, 2013 at 21:52
    5.0

    Ja zrobie z twarozkiem waniliowym, uwielbiam ten smak, dziekuje za przepis  tmrc_emoticons.)

  • marca 17, 2013 at 17:40

    Witaj tmrc_emoticons.D u mnie dość szybko znikają, czasami jak schowam kilka to mamy też na drugi dzień i są pyszne i swieże, można też na szybko je odświeżyć wkładając na chwilkę do mikrofalówki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  można zrobić je z dowolnym nadzieniem tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D pozdrawiam i dziękuję za komentarz tmrc_emoticons.D

  • marca 7, 2013 at 21:24

    juz rosną  Big Smile zobaczymy jakie wyjdą, ale pięknie pachną pomarańczą tmrc_emoticons.p Big Smile takie mam pytanie jak długo zachowują świeżość i czy mozna użyć w przyszłości innego  nadzienia ( budyń, dżem itd.)???

  • sierpnia 22, 2012 at 00:18

    Bardzo się cieszę, że smakowały, u mnie też szybko znikają tmrc_emoticons.;) pozdrawiam tmrc_emoticons.D i dziękuję za komentarz tmrc_emoticons.D

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: