3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Półfrancuskie grzebyki z masą marcepanową


Wydrukuj:
4

Składniki

ciasto

  • 350 g mąki
  • 220 g margaryny
  • 1 jajko kurze
  • 2 żółtka
  • 100 g śmietany

masa marcepanowa

  • 200 g cukru
  • 200 g Migdałów
  • 2 MT mleka
  • 30 g białego rumu
  • łyżka olejku migdałowego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki według podanej kolejności wymieszać - 15s. obr.5. Przełożyć do innego naczynia. Schłodzić ok 2 godzin w lodówce.

  2. Cukier zmielić - 20s. obr. 10. Przesypać do innego naczynia. Miagdały zmielić - 15s. obr. 10. Przesypać do innego naczynia. Mleko zagotować - 5min. obr. 1 temp. 90 stopni. Nastepnie wsypać migdały i cukier oraz dodac pozostałe składniki, wymieszać - 30s. obr. 3

  3. Ciasto rozwałkować. Pokroić na pasy szerokości 8cm. Nałożyć masę. Zwinąć w rulon. Podzielić na wałeczki długości 6cm. Naciąć każdy nożem z jednej strony co 0,5cm. Zgiąć w kształt rogalika. Gotowe grzebyki ułozyć na blasze. Posmarować rozmąconym jajkiem. Udekorować płatkami migdałów.

  4. Włożyć do nagrzanego piekarnika o temp. 200 stopni. Piec 15-20 minut z termoobiegiem.

  5. Cukier zmielić - 20s. obr. 10. Przesypać do innego naczynia. Miagdały zmielić - 15s. obr. 10. Przesypać do innego naczynia. Mleko zagotować - 5min. obr. 1 temp. 90 stopni. Nastepnie wsypać migdały i cukier oraz dodac pozostałe składniki, wymieszać - 30s. obr. 3

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • nie robiłam rogalików tylko

    Zgłoszony przez pusia na kwietnia 30, 2013 at 17:53.

    nie robiłam rogalików tylko skorzystałam z przepisu na masę marcepanową.

    niestety masa wyszła w stanie ciekłym. myślę, ze za duzo jest mleka. mi chodziło o bardzo gęstą masę, z której mozna zrobić figurki na tort. jutro wnuczek kończy 5 lat i nie ma dekoracji na torcie. zrobiłam tort w kształcie statka pirackiego i miały być figurki 2 pirató. mam tylko 2 kupne koty. tmrc_emoticons.((

    pusia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Grzebyki są pyszne - po

    Zgłoszony przez bombelinka na grudnia 22, 2012 at 20:16.

    Grzebyki są pyszne - po prostu rozpływają się w ustach!!!!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • potrzebujemy 200g migdałów i

    Zgłoszony przez monia .op na grudnia 22, 2012 at 19:35.

    potrzebujemy 200g migdałów i 200g cukru

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ile migdałów potrzebujemy do

    Zgłoszony przez agso193 na grudnia 20, 2012 at 00:50.

    Ile migdałów potrzebujemy do masy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepysznie wyglądają,

    Zgłoszony przez 83filipka na grudnia 18, 2012 at 11:49.

    przepysznie wyglądają, napewno są pyszne Cooking 7

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo lubie grzebyki :p

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 18, 2012 at 11:24.

    Bardzo lubie grzebyki Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze