3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PLACEK Z AGRESTEM


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

PIANA

  • 5 białek
  • 220 gramów cukru
  • 1 kisiel truskawkowy

300-400 gramów agrestu

CIASTO

  • 450 gramów mąki
  • 240 gramów margarny
  • 5 żółtek
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do peczenia
  • 3 łyżki śmietany
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy doClosed lid i wyrabiamy najpierw 20 s obroty 4 potem 1 min Dough mode Ciasto dzielimy na 2 części (1/4; 3/4). Mniejszą wkładamy do zamrażalnika, większą rozwałkowujemy, wylepiamy wyłożoną papierem do pieczenia formę (25x34 cm).

    Agrest myjemy, osuszamy i rozdrabniamy w Closed lid wg uznania ( u mnie 5 s obroty 5). Wykładamy na ciasto.

    Myjemy i dokładnie osuszamy Closed lid. Zakładamy motylek i ubijamy białka obr. 3,5 około 1 min, ustawiamy obroty 3,5 i ubijamy dalej wsypując cukier i kisiel. Pianę wykładamy na agrest i równomiernie rozsmarowujemy. Na wierzch ścieramy resztę cista na tarce o grubych oczkach. Pieczemy ok. 40 min w 180 stopniach C

    Ciepły placek możemy posypać cukrem pudrem

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Myślę że to ciasto można zrobić również z wiśniami czy innymi owocami sezonowymi ale raczej kwaśnymi


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz