thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 30min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
  • TM 31
opublikowany: 30/04/16
zmieniono dnia: 01/05/16

Składniki

ciasto

  • 1 łyżeczki cynamonu mielonego
  • 400 g cukru
  • 130 g oleju
  • 2-3 łyżki cacao
  • 1500 gramów jabłek
  • 1 łyżeczki przyprawy do pierników
  • rodzynki sułtańskie
  • 4 jaja
  • 450 g mąki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier i zemleć na puder 10s/obr.10 przełożyć do innego naczynia

    jabłka obrać i pokroić w gubą kostkę

    Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" założyć motylek, wlać białka ze szczyptą soli, ubijać 4 min/obr.3. po upływie około 1,5 min stopniowo dodawać przez otwór w pokrywie wcześniej przygotowany cukier puder. Zdjąć motylek. Do ubitych białek dodać żółtka i resztę produktów (bez oleju) wyrobić ciasto 1min 30s Ciasto"Ciasto" po upływie 1min przez otwór w pokrywie powoli wlać olej

    nagrzać piekarnik 180 stopni

    Jabłka wsypać do większej miski dolać wyrobnione ciasto, wymieszać

    przełożyć na blachę piec w piekarniku 180 stopni 50-60 min

Porady

Można oczywiście udekorować polewą na zdjęciu polewa czekoladowa tmrc_emoticons.;)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Placek cynamonowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 21, 2016 at 17:28

    Pyszne, ale dodałam 1 lyzeczke proszku i mniej jablek. Rodzina zajadała aż się uszy trzęsły

  • grudnia 17, 2016 at 16:01

    Wlasnie sie piecze, choc obawy mam, czy nie jest tu potrzebny proszek do pieczenia lub soda?

    Zrobilam i niestety porazka.

  • maja 5, 2016 at 09:42

    Moim zdaniem za duzo jablek,za Malo ciasta.dodalam olejek rumowy bo nie mialam ani przyprawy do szarlotki ani cynamonu.strasznie ciezko sie miesza to ciasto z jablkamitmrc_emoticons.( Ale. Ogolnie koncowy efekt ok.smaczne.

  • maja 3, 2016 at 14:14

    Zrobiłam dziś, ale klapa. Czy  na pewno są to właściwe proporcje albo wszystkie składniki? 

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: