Składniki
15 porcja/porcje/porcji
- 200 gramów mleka
- 7 gramów suchych drożdży
- 90 gramów cukru
- 1 łyżka masła lub oliwy
- 400 gramów mąki
- 1 jajko kurze
- 1/2 łyżeczki soli
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Mleko z drożdżami mieszamy czas 3 min/temp. 37 stopni/obr. 2. Pozostawiamy na 15 minut. Następnie dajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto czas 3 min/poz. Thermomix/Interwał.
Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Następnie na stolnicy wałkujemy ciasto na grubość ok 1,5 cm i wycinamy najpierw większe kształty szklanką a w środku np. kieliszkiem robimy mniejszą dziurkę. Pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok 10-15 minut.
Pączki można polać lukrem lub zanurzyć w roztopionym maśle i posypać cynamonem.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTroche twarde wyszły. Jak
Troche twarde wyszły. Jak były ciepłe to bardzo dobre ale po wystygnięciu skamieniały.
Pączki wyszły rewelacyjne! Do
Pączki wyszły rewelacyjne! Do ciasta dodałam więcej mąki, bo wyszło trochę lejace, ale poza tym przepis pierwsza klasa
Pączki w smaku bardzo dobre,
Pączki w smaku bardzo dobre, ale mało wyrosły.
po raz pierwszy ciasto wyszło
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Pączki smakują rewelacyjnie.
Pączki smakują rewelacyjnie.
www.thermoprzepisy.pl
www.vitasklep.pl