Tu jesteś:
4
Składniki
16 kawałek/kawałki/kawałków
- 220 gramów mleka
- 80 gramów cukru
- 60 gramów oleju z oliwek
- 25 gramów drożdży świeżych
- 2 zòltka
- 530 gramów mąki
- ok. 1/2 łyżeczki soli drobnej
- 100 gramów kropli czekoladowych
- mleko do smarowania
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc mleko, cukier, olej, drozdze: 10sek / obr 3. Dodac zòltka, make, sòl: 1min / obr
"Ciasto" . Zostawic do wyrosniecia (ok. 1h). Dodac krople czkoladowe: 20sek / obr
"Ciasto" . Blaszke wylozyc papierem, uformowac 16 kulek, zostawic do ponownego wyrosniecia (ok. 1h). Posmarowac mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku: 160-170° / ok. 25 min.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWlasnie sie koncza piec!
Wlasnie sie koncza piec!
rewelacyjny zapach i wyglad i mam nadzieje ze beda Tak samo smakowac 
są smaczne i puszyste ja
są smaczne i puszyste ja zamiast czekolady dałam 50g żurawiny -polecam przepis
;) :love:
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Bułeczki są pyszne polecam
Bułeczki są pyszne polecam
ja robie podobne także z rodzynkami 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję