Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Sok z połowy wyciśniętej pomarańczy i kieliszek spirytusu
Olej do smażenia
Sól
50 G świeżych drożdży
- 50 g wody gazowanej
- 500 g mąki tortowej
- 80 g masła
- 4 zòltka
- 150 g mleka
- 70 g cukru
-
6
1h 30min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Cukier , drożdże ,masło , mleko ,wodę gazowaną, żółtka ,wymieszać podgrzewając
2min 37*c obr 5
dodać przesianą mąkę i sól i wyrabiać
2 min interval
dodac spirytus i sok z połowy pomarańczy i wyrabiać dalej 2 min na interwał.
przelozyc ciasto do miski do wyrośnięcia ,
po wyrośnięciu ciasta nie ugniatamy go tylko wykładamy powoli z miski i formujemy małe bułeczki .
zostawiamy do wyrośnięcia przykryte ściereczką.
Pączki Ani
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ja zmieszałem olej rzepakowy z kostka smalcu specjalnego do pączków i faworków , nadziewalam dżemem po usmazeniu
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMega pyszne pączki polecam!
Mega pyszne pączki polecam!