3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pączki


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Sok z połowy wyciśniętej pomarańczy i kieliszek spirytusu

Olej do smażenia

Sól

50 G świeżych drożdży

  • 50 g wody gazowanej
  • 500 g mąki tortowej
  • 80 g masła
  • 4 zòltka
  • 150 g mleka
  • 70 g cukru
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Pączki Ani
  1. Cukier , drożdże ,masło , mleko ,wodę gazowaną, żółtka ,wymieszać podgrzewając 

    2min 37*c obr 5

    dodać przesianą mąkę i sól i wyrabiać

    2 min interval

    dodac spirytus i sok z połowy pomarańczy i wyrabiać dalej 2 min na interwał.

    przelozyc  ciasto do miski do wyrośnięcia ,

    po wyrośnięciu ciasta nie ugniatamy go tylko wykładamy powoli z miski i formujemy małe bułeczki .

    zostawiamy do wyrośnięcia przykryte ściereczką. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ja zmieszałem olej rzepakowy z kostka smalcu specjalnego do pączków i faworków , nadziewalam dżemem po usmazeniu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz