3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Orzechowiec


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

spód:

  • 100 g masła klarowanego
  • 50 g cukru
  • 150 g mąki pszennej razowej
  • 1 jako
  • 1 szczypty soli
  • 1 torebek cynamonu Galeo 12 g, lub 2 łyżki (niektóre torebki mają po 20g)

ciasto na górę:

  • 5 białek
  • 120 g cukru
  • 1 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczek miodu
  • 250-350 g orzechów włoskich
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Spód:
    Wszystkie składniki umieścić w Thermomixie 4 min/ interwal. Z ciasta uformować kulkę i umieścić na 20 minut w lodówce. Okrągłą formę do pieczenia (24cm) posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Dno formy wyłożyć ciastem, piec w piekarniku 20 minut 180 stopni.

    Ciasto na górę:
    Wyłuskane z łupinek orzechy włoskie mielimy 10 sek./ obroty 4. Ubijamy pianę z 5 białek ze szczyptą soli, potem dodajemy cukier. Mieszamy z resztą składników. Ja mieszałam łyżką. Wykładamy na upieczony spód i wkładamy do piekarnika na 20 minut / 180 stopni. Ciasto po upieczeniu powinno być jasnobrązowe. Można polać polewą czekoladową z ABC.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy