3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffiny jogurtowo-cytrynowe.


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 75 g masła, rozpuszczonego
  • 2 jajka duże
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 150 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 125 g drobnego cukru
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć jogurt i wystudzone masło. Wymieszać 10s/obr5. Dodać jajka. Wymieszać 10s/obr4. W innym naczyniu wymieszać mąkę, sodę, sóli cukier. Do suchych produktów dodać masę powstałą z jogurtu, masła i jajek. Wymieszać. Masę przełożyć do formy wyłożonej papilotkami na muffinki do 3/4 ich wysokości. Piec w temp. 170 stopni przez około25-30 min. Można udekorować lukrem. Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz