Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 125 g jogurtu naturalnego
- 75 g masła, rozpuszczonego
- 2 jajka duże
- skórka otarta z 1 cytryny
- 150 g mąki pszennej
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 125 g drobnego cukru
-
6
1h 10min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć jogurt i wystudzone masło. Wymieszać 10s/obr5. Dodać jajka. Wymieszać 10s/obr4. W innym naczyniu wymieszać mąkę, sodę, sóli cukier. Do suchych produktów dodać masę powstałą z jogurtu, masła i jajek. Wymieszać. Masę przełożyć do formy wyłożonej papilotkami na muffinki do 3/4 ich wysokości. Piec w temp. 170 stopni przez około25-30 min. Można udekorować lukrem. Smacznego!
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWam też opadają po upieczeniu?
Wam też opadają po upieczeniu?
Szybkie i zmaczne
Szybkie i zmaczne
fajne
fajne
jakie ładne
jakie ładne