3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffinki z żurawiną


Wydrukuj:
4

Składniki

muffinki

  • 3 jajka
  • 3 MT mleka
  • 7 MT mąki pszennej
  • 1 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g masła
  • 2 MT cukru trzcinowego
  • 250 g żurawiny, suszonej
  • 1 czubate łyżeczki przyprawy do piernika
  • 1 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 czubate łyżki cukru trzcinowego, do posypania muffinek
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 21 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 21
  • 9
5

Przygotowanie

    Muffinek
  1. 1. Oddzielić białka od żółtek, żółtka wymieszać z cukrem, obr.3 czas 2 min., potem dodawać naprzemiennie mąkę z proszkiem, przyprawą do piernika i mlekiem - obr. poz.5 czas 4 min. Masa musi być gładka. Na koniec wlać roztopione i przestudzone masło - obr. 5 czas 1 min.


    2. Masę przełożyć do osobnego naczynia, umyć kileich i ubić pianę z białek z użyciem motylka - obr.4 czas 3 min., pod koniec ubijania dodać łyżkę mąki ziemniaczanej.


    3. Do masy dodac żurawinę, ubita pianę i wymieszac delikatnie kopystką.


    4. Ciasto nakładamy do foremek do 2/3 ich wysokości, posypujemy na wierzchu cukrem i pieczemy w piekarniku przez 20-25 minut w temp.180 stopni.


    SMACZNEGO tmrc_emoticons.-)


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Muffinki można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Upiekłam zgodnie z przepisem,

    Zgłoszony przez Reni1947 na stycznia 6, 2012 at 11:05.

    Upiekłam zgodnie z przepisem, ale coś nie wyszło, ogólnie pięknie wyrosły, ale po przekrojeniu ewidentny zakalec, choć trochę dziwny, w smaku da się zjeść, ale nie jestem zachwycona, wciąż się zastanawiam jaka może być przyczyna, co zrobiłam nie tak.

    Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze