Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Muffinki
- 100 g białej czekolady, połamanej na kawałki
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szczypta soli
- 2 jajka
- 200 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 150 g mleka
- skórka otarta z pomarańczy, lub skórka kandyzowana 2-3 łyżeczki
-
6
40min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do temp. 180 st. C. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami.
Do włożyć czekoladę, rozdrobnić 8s/obr.6, dodać masło, rozpuścić 4 min/70 st C/obr.1
Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, jajka, wymieszać 20s/obr.4
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, skórke otartą z pomarańczy lub kandyzowaną i mleko, wymieszać 5s/obr. 4
MUFFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I SKÓRKĄ Z POMARAŃCZY
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Zamiast skórki z pomarańczy można dodać, kandyzowaną pomarańczę lub skórkę z cytryny.
Owoce sparzyć przed otarciem skórki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzZrobiłam bez skórki pomarańczy (dziecko nie...
Zrobiłam bez skórki pomarańczy (dziecko nie przepada), ale mimo to wyszły przepyszne. Delikatne, puszyste i wilgotne. Mniam
Ale aromat, a jaki smak mniam
Ale aromat, a jaki smak mniam
Wyszły super, u mnie skórka z
Wyszły super, u mnie skórka z pomarańczy zdominowała smak
Muffinki rewelacyjne:)
Muffinki rewelacyjne