3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffinki migdałowe


Wydrukuj:
4

Składniki

14 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 120 g cukru
  • 220 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 60 g oleju
  • 220 g mleka
  • 120 g Migdałów
  • 1 szczypta soli
5

Przygotowanie

    Muffinki Migdałowe
  1. Rozgrzać piekarnik do temp. 180 st.C., funkcja termoobieg. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami.

  2. Do Closed lid włożyć migdały, rozdrobnić 3s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia, odstawić.

  3. Do Closed lid wlać mleko i olej, dodać jajko, wymieszać 5s/obr.4.

  4. Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól i rozdrobnione migdały, wymieszać 4s/Counter-clockwise operation/obr. 4.

  5. Ciasto nakładać równomiernie do papilotek, piec około 25-30 min., temp. 180 st.C., funcja termoobieg. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić miffinki w formie na 5 min. Podawać ciepłe lub ostudzone.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przepis pochodzi z kalendarza termomix na 2014 rok.

Moją zmianą było 2 łyżeczki proszku do pieczenia na - 1 łyżeczka proszku do pieczenia i 1 łyżeczka sody oczyszczonej. 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy