Składniki
14 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 120 g cukru
- 220 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 60 g oleju
- 220 g mleka
- 120 g Migdałów
- 1 szczypta soli
-
6
40min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do temp. 180 st.C., funkcja termoobieg. Formę na muffinki wyłożyć papierowymi papilotkami.
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć migdały, rozdrobnić 3s/obr. 8, przełożyć do innego naczynia, odstawić.
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlać mleko i olej, dodać jajko, wymieszać 5s/obr.4.
Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól i rozdrobnione migdały, wymieszać 4s/
"Obroty wsteczne" /obr. 4.
Muffinki Migdałowe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przepis pochodzi z kalendarza termomix na 2014 rok.
Moją zmianą było 2 łyżeczki proszku do pieczenia na - 1 łyżeczka proszku do pieczenia i 1 łyżeczka sody oczyszczonej.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz