3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffinki marcepanowe


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Marcepan:

  • 110 g cukru
  • 170 g migdałów bez skórki
  • 20 g wody

Ciasto

  • 2 jajka
  • 200 g mleka
  • 60 g oleju słonecznikowego
  • 1 łyżeczka aromatu migdałowego
  • 260 g mąki pszennej
  • 1 szczypta soli
  • płatki migdałowe, do dekoracji
5

Przygotowanie

    Ciasto:
  1. 5. Do naczynia miksującego włożyć jajka, mleko, olej i aromat migdałowy, wymieszać 5 s/ obr. 3.

    6. Dodać marcepan i pozostałe składniki na ciasto, wyrobić 20 s/Blokada naczynia miksującego/Ciasto.

    7. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami, nałożyć do nich ciasto, posypać płatkami migdałowymi.

    8. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 min.

  2. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C

  3. Marcepan:
  4. 2. Do naczynia miksującego włożyć cukier, rozdrobnić 15 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć migdały, rozdrobnić 15 s/obr. 9.

    4. Dodać wodę i 30 g cukru pudru, wymieszać 10 s/obr. 4, otrzymany marcepan przełożyć do innego naczynia. 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy