3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

muffinki dyniowe z orzechami


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

muffinki dyniowe z orzechami

ciasto

  • 400 g dyni, pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukru
  • 4 jajka
  • 350 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 170 ml oleju
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 2 czubate łyżki orzechów, pokrojonych na kawałki
  • 6
    1h 25min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    ciasto:
  1. 1. Pokrojoną dynię włożyć do naczynia miksującego 10s/obr 10

    2. Dodać pozostałe składniki w wymienionej kolejności 15s/obr 5,5

    3. Przelać do papierowych papilotów

    4. Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180stC
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Dla tych co nie lubią zbyt słodkich mufinek proponuję zmniejszyć ilość cukru.

W środek każdej mufinki przed pieczeniem można włożyć kawałek czekolady.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy