Tu jesteś:
4
Składniki
24 porcja/porcje/porcji
muffinki dyniowe z orzechami
ciasto
- 400 g dyni, pokrojonej na kawałki
- 300 g cukru
- 4 jajka
- 350 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 170 ml oleju
- 1 łyżeczki cynamonu
- 2 czubate łyżki orzechów, pokrojonych na kawałki
-
6
1h 25min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Pokrojoną dynię włożyć do naczynia miksującego 10s/obr 10
2. Dodać pozostałe składniki w wymienionej kolejności 15s/obr 5,5
3. Przelać do papierowych papilotów
4. Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180stC
ciasto:
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Dla tych co nie lubią zbyt słodkich mufinek proponuję zmniejszyć ilość cukru.
W środek każdej mufinki przed pieczeniem można włożyć kawałek czekolady.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz