thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
3h 30min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

MERINGHE (IDEALNA BEZA Z WŁOSKIEGO PRZEPISU)

  • 240 gramów cukru
  • 120 gramów białek, (ok. 5-6 białek)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do czystej, suchej miski wsypać cukier i rozdrobnić: 20 s/obr. 10 .
  2. Założyć motylek. Dodać białka i ubić 10 min / 37 ° C / obr. 2 .
    Zostawić w naczyniu na 5 minut.
  3. Włączyć piekarnik na 100°C (termoobieg).
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Ubijać ponownie: 8 min./37°C/prędkość. 2, aż masa będzie wyjątkowo puszysta i jędrna.
    Wyłożyć na blachę i rozprowadź łyżką.
  5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 h 30 minut w 100°C (termoobieg). Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku, nie otwierając go.

Porady

Przepis przygotowany na podstawie oryginalnego włoskiego przepisu https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r48703.

Dla powodzenia bezy niezbędne jest, aby w białku jajka nie było śladu żółtka.
Przed przystąpieniem do przygotowania dzbanek musi być czysty bez śladów tłuszczu i idealnie wysuszony.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

MERINGHE (IDEALNA BEZA Z WŁOSKIEGO PRZEPISU)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?