![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/f0tr8jvb-d7213-085472-f60be-kvyq79as/0b5e9fdf-470a-46a4-96f1-2c2b2afd62c2/main/meringhe-idealna-beza-z-wloskiego-przepisu.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/f0tr8jvb-d7213-085472-f60be-kvyq79as/27315054-42f5-47af-bc16-93085776ea0a/main/meringhe-idealna-beza-z-wloskiego-przepisu.jpg)
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
3h 30min
porcja/porcje/porcji
1
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Składniki
MERINGHE (IDEALNA BEZA Z WŁOSKIEGO PRZEPISU)
- 240 gramów cukru
- 120 gramów białek, (ok. 5-6 białek)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do czystej, suchej miski wsypać cukier i rozdrobnić: 20 s/obr. 10 .
- Założyć motylek. Dodać białka i ubić 10 min / 37 ° C / obr. 2 .
Zostawić w naczyniu na 5 minut. - Włączyć piekarnik na 100°C (termoobieg).
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. - Ubijać ponownie: 8 min./37°C/prędkość. 2, aż masa będzie wyjątkowo puszysta i jędrna.
Wyłożyć na blachę i rozprowadź łyżką. - Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 h 30 minut w 100°C (termoobieg). Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku, nie otwierając go.
Porady
Przepis przygotowany na podstawie oryginalnego włoskiego przepisu https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r48703.
Dla powodzenia bezy niezbędne jest, aby w białku jajka nie było śladu żółtka.
Przed przystąpieniem do przygotowania dzbanek musi być czysty bez śladów tłuszczu i idealnie wysuszony.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze