Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
MERINGHE (IDEALNA BEZA Z WŁOSKIEGO PRZEPISU)
- 240 gramów cukru
- 120 gramów białek, (ok. 5-6 białek)
-
6
3h 30min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
- Do czystej, suchej miski wsypać cukier i rozdrobnić: 20 s/obr. 10 .
- Założyć motylek. Dodać białka i ubić 10 min / 37 ° C / obr. 2 .
Zostawić w naczyniu na 5 minut. - Włączyć piekarnik na 100°C (termoobieg).
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. - Ubijać ponownie: 8 min./37°C/prędkość. 2, aż masa będzie wyjątkowo puszysta i jędrna.
Wyłożyć na blachę i rozprowadź łyżką. - Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 h 30 minut w 100°C (termoobieg). Pozostawić do ostygnięcia w piekarniku, nie otwierając go.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Przepis przygotowany na podstawie oryginalnego włoskiego przepisu https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl-PL/r48703.
Dla powodzenia bezy niezbędne jest, aby w białku jajka nie było śladu żółtka.
Przed przystąpieniem do przygotowania dzbanek musi być czysty bez śladów tłuszczu i idealnie wysuszony.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz