3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mazurska Pychotka z orzechami i kremem karpatka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Kruche placki

  • 300 gramów mąki
  • 1 margaryna 250 g
  • 4 żółtka
  • 1 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 4 białka do piany na placek
  • 1 słoik dżemu porzeczkowego
  • 30 gramów orzechów włoskich łuskanych
  • 100 gramów cukru

Krem

  • 1 krem karpat Delecty
  • 1/2 litra mleka
  • 250 gramów masła roślinnego
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Placków
  1. ZAPARASZAM DO GŁOSOWANIA NA TEN PRZEPIS W KONKURSIE

     

     

    Mąkę, margarynę, proszek do pieczenia, żółtka wkładamy do naczynia miksującego i ucieramy 40s/ obr.5.

    Następnie ciasto dzielimy na dwie części i wykładamy nimi blachy wcześniej wyłożone paierem do pieczenia.

    Pierwszy placek (spód) smarujemy dżemem, posypujemy połową orzechów i pieczemy ok 30 min 175 stopni.

    W międzyczasie do czystego i suchego wkładamy motylek, wlewamy białka i ubijamy ze szczyptą soli 4min/ obr.3. Po upływie 1,5 min wyspujemy powoli cukier. Pianę wykłądamy na drugi placek (wierzch) i posypujemy resztą orzechów i pieczemy 30 min. temp 175 stopni.

  2. Krem karpatka
  3. Do naczynia miksującego wkładamy motylek, wlewamy mleko, wsypujmey krem karpatka i gotujemy 8 min/temp.100stopni/ obr.3.

    Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia.

    Po ostudzeniu miksujemy 3 min/ obr.4 wkłądając porcjami masło roślinne.

  4. Całego ciasta
  5. Po upieczeniu  i ostudzeniu placków na spód z dżemem wykładamy krem. Kładziemy na niego drugi placek i lekko dociskamy.

    Ciasto wstawiamy do lodówki.

    Najlepiej się kroi i smakuje na drugi dzień.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pychotka Tylko si migo

    Zgłoszony przez MagdaRo na kwietnia 30, 2017 at 17:53.

    Pychotka tmrc_emoticons.) Tylko się migło tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda piękinie, koniecznie

    Zgłoszony przez seull na października 13, 2016 at 22:46.

    Wygląda piękinie, koniecznie muszę wypróbować przepis !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę wypróbować

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na lipca 6, 2014 at 07:02.

    Muszę wypróbować tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proponuję odrazu zrobićdwie

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na lutego 7, 2014 at 09:12.

    Proponuję odrazu zrobićdwie porcje, u nas znika momentalnie tmrc_emoticons.;) Smacznego Cooking 1

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wygląda apetycznie, dodaję do

    Zgłoszony przez ala505 na lutego 6, 2014 at 14:09.

    Wygląda apetycznie, dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I o to chodzi aby było

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na lutego 5, 2014 at 20:57.

    I o to chodzi aby było smacznie i przyjemnie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jako amatorka słodkości

    Zgłoszony przez Wiedźma na kwietnia 5, 2013 at 12:31.

    Jako amatorka słodkości stwierdzam, że jest to jedno ze pyszniejszych ciast jakie jadłam. Patrząc na załączoną fotografię pychotki mazurskiej wracają wspomnienia niezapomnianego jej smaku. I juz wiem co upiekę wraz z synami na niedzielny deser. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto jest pyszne, łatwe w

    Zgłoszony przez Marghi na kwietnia 5, 2013 at 12:10.

    Ciasto jest pyszne, łatwe w przygotowaniu. Polecam. Mężczyzny przepis i jeszcze z MAZUR gwarantuję będzie smakować! Cooking 1 tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo lubie kruche ciastka z

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 3, 2013 at 02:46.

    Bardzo lubie kruche ciastka z kremem Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis dodany do

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 2, 2013 at 15:46.

    Cooking 7Przepis dodany do wypróbowania tmrc_emoticons.) Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapraszam d ozagłosowania na

    Zgłoszony przez MarcinEŁK na kwietnia 2, 2013 at 09:53.

    Zapraszam d ozagłosowania na moje przepisy w konkursie tmrc_emoticons.;)

    pozadrwiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto wyglada pysznie 

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 2, 2013 at 09:33.

    Ciasto wyglada pysznie  tmrc_emoticons.D dodaje do wyprobowania tmrc_emoticons.D pozdrawiam

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • musi być pyszny napewno

    Zgłoszony przez ilonaw na kwietnia 1, 2013 at 22:33.

    musi być pyszny napewno wypróbuje , ale w późniejszym czasie tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Marcin, ta Pychotka musi być

    Zgłoszony przez AlaP na kwietnia 1, 2013 at 21:11.

    Marcin, ta Pychotka musi być pyszna  Big Smile  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze