 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     100 
                                     g 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 6
- TM 5
- TM 31
opublikowany: 15/12/20
                            
                zmieniono dnia: 17/12/20
                    Składniki
Malinowy sernik na zimno
- 100 g cukru
- 200 g herbatników
- 200 g nutelli
- 60 g masła
- 800 g twarogu
- 3 opakowania galaretki malinowej
- maliny, mogą być mrożone
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Zagotować wodę i odwarzyć:
 - w jednym 250 g, dodać jedną galaretkę,
 - w drugim 750 g, dodać 2 galaretki,
 wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia.
 2. Do "Blokada naczynia miksującego"  wsypać cukier, zmielić 15s/obr. 10; cukier puder odstawić do innego naczynia. "Blokada naczynia miksującego"  wsypać cukier, zmielić 15s/obr. 10; cukier puder odstawić do innego naczynia.
 3. Do "Blokada naczynia miksującego"  włożyć herbatniki, rozdrobnić 10s/obr.6; "Blokada naczynia miksującego"  włożyć herbatniki, rozdrobnić 10s/obr.6;
 dodać Nutellę, wymieszać 10s/obr.6; przełożyć do tortownicy (ja mam 28x18, myślę że tortownica o średnicy 26 bedzie ok), docisnąć do dna i wstawić do lodówki.
 4. Do "Blokada naczynia miksującego"  włożyć masło, roztopić 3 min/50°C/obr.1. Pozostawić w "Blokada naczynia miksującego"  włożyć masło, roztopić 3 min/50°C/obr.1. Pozostawić w "Blokada naczynia miksującego"  do ostudzenia na ok. 10 min. "Blokada naczynia miksującego"  do ostudzenia na ok. 10 min.
 5. Dodać twaróg i przygotowany cukier puder, zmieszać 1min30s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką na dno "Blokada naczynia miksującego" "Blokada naczynia miksującego"
 6. Dodać ostudzoną galaretkę (250g), zmiksować 1min/obr.6; Przełożyć do tortownicy, wyrównać kopystką, odstawić do lodówki na ok. 30 min do stężenia.
 7. Na tężejącym serniku poukładać maliny, zalać galaretką (750g) i zostawić do całkowitego stężenia (najlepiej na noc).
Porady
Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, jest smaczny i szybki.
                        Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 6W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 5Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
 W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
 
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze