Tu jesteś:
4
Składniki
100 g
Malinowy sernik na zimno
- 100 g cukru
- 200 g herbatników
- 200 g nutelli
- 60 g masła
- 800 g twarogu
- 3 opakowania galaretki malinowej
- maliny, mogą być mrożone
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Zagotować wodę i odwarzyć:
- w jednym 250 g, dodać jedną galaretkę,
- w drugim 750 g, dodać 2 galaretki,
wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia.
2. Do"Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier, zmielić 15s/obr. 10; cukier puder odstawić do innego naczynia.
3. Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć herbatniki, rozdrobnić 10s/obr.6;
dodać Nutellę, wymieszać 10s/obr.6; przełożyć do tortownicy (ja mam 28x18, myślę że tortownica o średnicy 26 bedzie ok), docisnąć do dna i wstawić do lodówki.
4. Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć masło, roztopić 3 min/50°C/obr.1. Pozostawić w
"Blokada naczynia miksującego" do ostudzenia na ok. 10 min.
5. Dodać twaróg i przygotowany cukier puder, zmieszać 1min30s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką na dno"Blokada naczynia miksującego"
6. Dodać ostudzoną galaretkę (250g), zmiksować 1min/obr.6; Przełożyć do tortownicy, wyrównać kopystką, odstawić do lodówki na ok. 30 min do stężenia.
7. Na tężejącym serniku poukładać maliny, zalać galaretką (750g) i zostawić do całkowitego stężenia (najlepiej na noc).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, jest smaczny i szybki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz