3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mako-sernik na kruchym spodzie


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Kruche ciasto

  • 250 gramów mąki
  • 2 żółtka
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 50 gramów cukru
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego

Masę makową

  • 1 puszki puszka gotowej masy makowej, prospona lub bakaland

Masa serową

  • 500 gramów sera białego
  • 2 jajka, oddzielić żółtka od białek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 opakowania budyń waniliowy
  • 1/4 kostki margaryny, rozpuścić i wystudzić
  • 1/2 aromatu pomarańczowego
  • 1/4 szklanki mleka 3,2 %
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto kruche
  1. Margarynę pokroić i wrzucić do naczynia miksującego, dodać resztę składników na ciasto wyrobić przy pomocy kopystki 30s/obr. 5. po wyrobieniu uformować kulkę i do lodówki na ok 30 minut.

  2. Masa serowa
  3. Ser zmielić w naczyniu miksującym 2 min/ obr. 6. dodać zółtka, cukier, budyn wymieszny z mlekiem, rozpuszczoną margarynę i aromat. wymieszać 2 min. / obr. 6. Białka ubić na sztywną pianę. Masę z naczynia miksującego przelać do innego naczynia i dodać pianę, delikatnie wymieszać.

  4. Na ciasto i masę makową wylać masę serowa i do rozgrzanego piekarnika 160 -170 stopni na 60 -70 minut.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Ja używan 24 cm. Udanych wypieków

    Zgłoszony przez massii na grudnia 22, 2017 at 07:15.

    Ja używan 24 cm. Udanych wypieków

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A jakiej formy najlepiej uzyc,o jakiej srednicy?

    Zgłoszony przez ania.m na grudnia 18, 2017 at 02:07.

    A jakiej formy najlepiej uzyc,o jakiej srednicy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny,polecam 

    Zgłoszony przez Nikusia na grudnia 23, 2015 at 09:56.

    Pyszny,polecam [[wysiwyg_imageupload:2533:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny wyszedł  Z 

    Zgłoszony przez evka000 na stycznia 10, 2015 at 18:32.

    Przepyszny wyszedł 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne ciasto zrobiłam juz na

    Zgłoszony przez 52ewakos na kwietnia 17, 2014 at 21:26.

    Pyszne ciasto zrobiłam juz na te Swięta pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zgadza się mleko powinno być,

    Zgłoszony przez massii na grudnia 26, 2012 at 09:12.

    Zgadza się mleko powinno być, 1/4 szklanki. Coś nie mam szczęcia do umieszczania przepisów, wpisuje wszystko jest, publikuje czegoś brakuje tmrc_emoticons.((  Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hmm tego mleka to w sumie

    Zgłoszony przez Mtfru na grudnia 20, 2012 at 23:13.

    Hmm tmrc_emoticons.) tego mleka to w sumie ile ma być? W przepisie jest 1/4 a w komentarzu piszesz, że 1/2... tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.) moze szumowac trzeba ?? tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czasami tak bywa, dziękuje za

    Zgłoszony przez Kasiulka na listopada 10, 2012 at 09:38.

    Czasami tak bywa, dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam i biorę sie za pieczenie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, czytam ten przepis i

    Zgłoszony przez Kasiulka na listopada 9, 2012 at 22:11.

    Witam,

    czytam ten przepis i chyba Ktoś zapomniał napisać o mleku. Jest w "instrukcji jak to zrobić" ale w składnikch nie ma ile go ma być.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki z rady, oczywiście

    Zgłoszony przez massii na listopada 5, 2012 at 18:09.

    Dzięki z rady, oczywiście spróbuję, ale mialem w domu i szkoda było ją wyrzycić Big Smile  ale następnym razem zrobie sam!!! Pozdrawiam i smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • renawol ma rację   Odkąd mam

    Zgłoszony przez ElaK na listopada 5, 2012 at 10:55.

    renawol ma rację tmrc_emoticons.~   Odkąd mam Thermomix nie używam żadnych gotowych mas!!! Massii spróbuj zrobić wg przepisu na makowiec świąteczny z "Radości gotowania" i daj znać jak smakuje z taką własnoręcznie wykonaną masą  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • to chyba żart masę makową 

    Zgłoszony przez renawol na listopada 5, 2012 at 07:40.

    to chyba żart masę makową  robi się w kilka minut w TM a   nie z puszki

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie ma na co czekać

    Zgłoszony przez massii na listopada 3, 2012 at 07:00.

    Nie ma na co czekać tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Dołożony przepis do

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na listopada 2, 2012 at 20:34.

    tmrc_emoticons.)Dołożony przepis do kolekcji tmrc_emoticons.;) i poczeka na swoją kolej Love Cooking 1 Pozdrawiam

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze