Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 1 cytryna, skòrka
- 80 gramów cukru
- 300 gramów mąki tortowej
- 1 jajka kurze
- 1 zoltko
- 130 gramów miekkiego masla w kawalkach
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia ( nie jest konieczny)
Nadzienie
- 1 porcje kremu, wg przepisu, ktòry juz podalam
- owoce, mieszane, świeże
- galaretka bezbarwna
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia wlozyc cukier i skòrke z cytryny: 10sek / obr 8. Dodac make, jajka, maslo i ewentualnie, proszek do pieczenia: 20sek / obr 5. Zawinac w folie i wstawic do lodòwki na 15 min. Rozwalkowac, wlozyc do formy, natluszczonej i posypanej maka. Piec w nagrzanym piekarniku: 175° , do zrumienienia. Wystudzic kompletnie. Zrobic krem, wylozyc na ciasto, wstawic na 15-20min do lodòwki. Udekorowac owocami, pokryc galaretka -zelem, by owoce nie sciemnialy i by ciasto mialo polysk. Przechowywac w lodòwce.
Ciasto
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Najlepiej uszykowac dzien wczesniej.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz:bigsmile:
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Ciasto wygląda bardzo
Ciasto wygląda bardzo apetycznie, super, napewno wypróbuje
Fajny letni i lekki przepis.
Fajny letni i lekki przepis. Super napewno zrobię dziękuję za takie extra przepisy
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję