3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Letnia "crostata"


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 1 cytryna, skòrka
  • 80 gramów cukru
  • 300 gramów mąki tortowej
  • 1 jajka kurze
  • 1 zoltko
  • 130 gramów miekkiego masla w kawalkach
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia ( nie jest konieczny)

Nadzienie

  • 1 porcje kremu, wg przepisu, ktòry juz podalam
  • owoce, mieszane, świeże
  • galaretka bezbarwna
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do naczynia wlozyc cukier i skòrke z cytryny: 10sek / obr 8. Dodac make, jajka, maslo i ewentualnie, proszek  do pieczenia: 20sek / obr 5. Zawinac w folie i wstawic do lodòwki na 15 min. Rozwalkowac, wlozyc do formy, natluszczonej i posypanej maka. Piec w nagrzanym piekarniku: 175° , do zrumienienia. Wystudzic kompletnie. Zrobic krem, wylozyc na ciasto, wstawic na 15-20min do lodòwki. Udekorowac owocami, pokryc galaretka -zelem, by owoce nie sciemnialy i by ciasto mialo polysk. Przechowywac w lodòwce.

10
11

Porady

Najlepiej uszykowac dzien wczesniej.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz