 
                                            
                                     
                                     
                                    Czas przygotowania
                                40min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                1h 20min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     24 
                                     kawałek/kawałki/kawałków 
                                
                            Poziom
                                Łatwy
                            - TM 31
opublikowany: 29/11/16
                            
                zmieniono dnia: 29/11/16
                    Składniki
Kruche ciasto
- 500 gramów mąki pszennej
- 5 żółtek
- 200 gramów margaryny
- 100 gramów cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa kokosowa
- 1/2 litra jogurtu naturalnego
- 200 gramów wiórków kokosowych
- 200 gramów cukru
- 5 białek
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Motylek Motylek
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Ciasto kruche
 Do Termomixa włożyć składniki na ciasto wg podanej kolejności, wymieszać: czas ok 1,00-1,30 min obroty 5-6, pomagać sobie kopystką. Wyjąć ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 30min.
- Masa kokosowa
 Do Termomixa wlać jogurt naturalny, dodać cukier oraz wiórki kokosowe, wymieszać 5s/ obroty 5 / "Obroty wsteczne" . Podgrzać aby cukier sie rozpuścił 5min / 60 stopni / obroty 1 / "Obroty wsteczne" . Podgrzać aby cukier sie rozpuścił 5min / 60 stopni / obroty 1 / "Obroty wsteczne" . "Obroty wsteczne" .
 Masę przelać do innego naczynia np. miski i wystudzić. W tym czasie umyć i osuszyć naczynie Termomixa. Do czystego i suchego naczynia założyć motylek, wlać białka (pamiętajmy o szczypcie soli), ubić 3,30 min / obroty 4. Ubite białka wylać do przestudzonej masy kokosowej i wymieszać delikatnie łyżką.
 Ciasto wyjąć z lodówki, 3/4 jego części rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylać przygotowaną masę kokosową. Pozostałą część ciasta rozkruszyć na masie kokosowej.
 Wstawić do piekarnika. Piec ok. 40 min w tem. 160 stopni.
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                                                                                                     
                                                                                                                     
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Ciasto bardzo dobre, słooodkie . Zmniejszyłam ilość mąki (bo akurat miałam końcówkę 330g) dałam mniej margaryni i cukru (w moim przypadku ksylitol), wyszło super!
. Zmniejszyłam ilość mąki (bo akurat miałam końcówkę 330g) dałam mniej margaryni i cukru (w moim przypadku ksylitol), wyszło super!  
            
Witam upieklam dzisiaj ciacho ale jest wedlug mnie za suche,ciasto kruche bym zmienila jest za sypkie upieke jeszcze raz ale troche pozmieniam ta wersia nie dla mnie.
Dziękuję za pozytywną opinię Czas pieczenia niestety zależny jest od posiadanego piekarnika.
 Czas pieczenia niestety zależny jest od posiadanego piekarnika.