Składniki
- 280 g mąki pszennej
- 250 g masła
- 6 łyżek białego wina
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wsypać mąkę i dodać masło, rozdrobnić przez 15 obr 3s. Dodać wino i wyrobić ciasto przez 30s.
Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na conajmniej godzinę.
Schłodzone ciasto rozwałkować cienko, wykrawać ciasteczka i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia to ok 13 min. w temp. 180 st.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Ciasteczka są bardzo kruche i delikatne. Można je przechowywać w zamkniętym pojemniku do 2 tygodni (chociaż to bardzo trudne, bo są tak dobre że szybko znikają
)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasteczka sa przepyszne, banalnie proste, kruche,...
Ciasteczka sa przepyszne, banalnie proste, kruche, doslownie rozpadajace sie w ustach.
Przepyszne - nie wiem, czy
Przepyszne - nie wiem, czy doczekają Świąt, a tu ktoś pisze o 2ch tygodniach....
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Skoro takie dobre :bigsmile:
Hmm... można przechowywać dwa
Hmm... można przechowywać dwa tygodnie? U mnie zniknęły w dwa dni... i to podwójna porcja ;o)
;o)