Tu jesteś:
4
Składniki
- 250 groztopionego masła
- 250 g cukru
- 4 jaja
- 1 i 1/2 MT mleka
- 1 proszek do pieczenia
- 500 g mąki
- 1 cukier waniliowy
- orzechy włoskie, migdały, orzechy laskwe, rodzynki 150 g
-
6
55min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Bakalie wrzucić do naczynia miksująceo- czas 5 sek, obroty 6
Skłądniki prócz bakalii wyrabiać, czas 1 minuta, obroty 6-8. Dodać bakalie, wymieszać, czas 20 sek, obroty poziom 2.
Przełożyć cisto do średniej, prostąkątnej formy nasmarowanej tłuszczem posypanej bułką (lub do 2 długich) Piec k. 45 min w temp. 180C.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzKeks pyszny, i szybciutko się
Keks pyszny, i szybciutko się robi, tak samo znika ze stołu. To ciasto zawsze robi mój mąż.