Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
- 4 jajka
- 300 g cukru
- 500 g mąki
- 1 łyżeczek kakao
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2-3 łyżki kakao
- 200 g oleju
- 1 cukier wanilinowy
- 1 łyżeczki cynamonu
- 4 duze jabłka
Kakaowy jabłecznik
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksujacego wsypac cukier i zmielic 15s./obr.10 i przesypac do innego naczynia
Jabłka obrac i pokroic w kostke 2 x 2cm
Przygotowac blache do pieczenia wykladajac na nia papier do pieczenia lub smarujac maslem i posypujac bulka tarta
Wlaczyc piekarnik na 180 stopni
Zalozyc motylek i do suchego i czystego naczynia wrzucic bialka i ubic 4min/obr.3.5 , po 2 min ubijania dodawac stopniowo zmielony cukier, zdjac motylek
Do ubitych bialek dodac pozostale skladniki oprocz oleju i wyrabiac 1min.30s"Ciasto" po 30s dodawac przez otwor w pokrywie olej.
Tak przygotowana mase dodac do wczesniej przygolowanych jablek i wymieszac a nastepnie przelozyc na standartowej wielkosci blache
Piec 45 min, przed wyjeciem zrobic test suchego patyczka
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Prosze o opinie i ewentualne uwagi. Dziekuje i zycze smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzRobiłam, krok po kroku i ciasto wyszło straszne....
Robiłam, krok po kroku i ciasto wyszło straszne. Jest bardzo twarde , mało słodkie. Szkoda czasu i skladników na to ciasto. Nie polecam.