3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jesienne ciasto z bialymi winogronami


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 700 gramów winogron bialych, przekrojonych na pòl i wypestkowanych
  • 400 gramów mąki
  • 4 jajka kurze
  • 150 gramów cukru
  • 180 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 150 gramów mleka
  • zapach waniliowy lub ziarenka wanilii
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 pomarancza, skòrka
  • 1 cytryna, skòrka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc skòrki i cukier: 15sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki, bez winogron: 25sek / obr 5, wyjac. Dodac 2/3 winigron, lekko wymieszac, wlozyc do natluszczonej i posypanej wiòrkami kokosowymi formy. Zapiec 10min w goracym piekarniku - 180°. Wyjac na chwile, poukladac na wierzch pozostale winogrona, piec dalej: 30-40min / 180°, do zrumienienia ( sprawdzic patyczkiem czy jest suche w srodku). Ciasto bedzie troche wilgotne, nawet po upieczeniu, ze wzgledu na owoce. Wystudzic, posypac cukrem pudrem.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Mam pytanie czy koniecznie

    Zgłoszony przez koala57@gmail.com na grudnia 9, 2012 at 11:59.

    Mam pytanie czy koniecznie trzeba przekrawac winogrona? Mozna przeciez kupic biale winogrona bez pestek. I mysle ze wtedy nie beda tak puszczaly soku.

     

    Pozdrawiam 


    Maria

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo lubię winogrona i

    Zgłoszony przez magi1 na września 23, 2012 at 19:07.

    Bardzo lubię winogrona i dodatek ich do ciast, ale jak robiłam takie ciacha to zawsze dodawałam owoce tylko na wierzch, spróbuję dodać je teraz według Twojego przepisu, napewno jest pyszne tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D dzięki Vercia tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze