




Składniki
- 700 gramów winogron bialych, przekrojonych na pòl i wypestkowanych
- 400 gramów mąki
- 4 jajka kurze
- 150 gramów cukru
- 180 gramów miekkiego masla lub margaryny
- 150 gramów mleka
- zapach waniliowy lub ziarenka wanilii
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 pomarancza, skòrka
- 1 cytryna, skòrka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlozyc skòrki i cukier: 15sek / obr 8. Dodac pozostale skladniki, bez winogron: 25sek / obr 5, wyjac. Dodac 2/3 winigron, lekko wymieszac, wlozyc do natluszczonej i posypanej wiòrkami kokosowymi formy. Zapiec 10min w goracym piekarniku - 180°. Wyjac na chwile, poukladac na wierzch pozostale winogrona, piec dalej: 30-40min / 180°, do zrumienienia ( sprawdzic patyczkiem czy jest suche w srodku). Ciasto bedzie troche wilgotne, nawet po upieczeniu, ze wzgledu na owoce. Wystudzic, posypac cukrem pudrem.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Mam pytanie czy koniecznie trzeba przekrawac winogrona? Mozna przeciez kupic biale winogrona bez pestek. I mysle ze wtedy nie beda tak puszczaly soku.
Bardzo lubię winogrona i dodatek ich do ciast, ale jak robiłam takie ciacha to zawsze dodawałam owoce tylko na wierzch, spróbuję dodać je teraz według Twojego przepisu, napewno jest pyszne
dzięki Vercia
