Składniki
lukier
- 150 g cukru pudru zrobionego w Thermomix
- 2-3 łyżki wody lub soku z cytryny
nadzienie
- 500 g jagód
- 3 łyżki cukru pudru zrobionego w Thermomix
ciasto
- 2 łyżki serek mascarpone
- 25 g drożdży
- 1 szczypty soli
- 2 jajka
- 7 łyżki cukru
- 250 g mleka
- 550 g mąki
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki oprócz mąki i serka maskarpone.Podgrząc temp 50 stopni czs 4 min obr .5 Dodać mąkę ,maskarpone wyrabiać 3 min
"Ciasto" zostawić w naczyniu do wyrośnięcia.Wyłozyć na stolnice podzielic na 12 części .uformowac placuszki ,nałozyć jagody wymieszane z cukrem.Uformować bułeczki wykładać na blaszkę stroną zlepienia do spodu.pozostawic do wyrośniecia.Piec w nagrzanym piekarniku 15 min temp,200stopni.
cukier wymieszą z wodą.Polukrowsć jagodzianki i smzcznego.
ciasto drożdzowe
Lukier
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTu jest coś z proporcjami nie tak Ciasto można...
Tu jest coś z proporcjami nie tak
Ciasto można łyżką nakładać. Po dodaniu dodatkowych 100g mąki nadal jest za rzadkie. 250 ml mleka na 500g mąki to proporcja na racuchy.
Można użyć mrożonych owoców. Jagodzianki...
Można użyć mrożonych owoców. Jagodzianki przepyszne, rodzinka nie mogła się oprzeć pokusie zjedzenia jeszcze gorących
Czy można użyć mrożonych jagód?
Czy można użyć mrożonych jagód?
Bardzo dobre ,zjedzone od razu
Bardzo dobre ,zjedzone od razu
Małgosiu wypróbowane,przepyszne 😘
Małgosiu wypróbowane,przepyszne 😘
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Zabieram się do roboty,
Zabieram się do roboty, obiecałam w pracy na jutro jagodzianki
Właśnie siedzę przy kawce i
Właśnie siedzę przy kawce i zajadam te wspaniałe jagodzianeczki - poprostu ,, niebo w gębie''. Polecam gorąco.
Polecam! Jagodzianki wyszły
Polecam! Jagodzianki wyszły smakowite
Czy drożdżom nie zaszkodzi
Czy drożdżom nie zaszkodzi temperatura 50 stopni?
Na pewno są pyszne zabieram
Na pewno są pyszne
zabieram się do pracy
Beata
Dodaje do wypróbowania bo
Dodaje do wypróbowania bo wyglądaja smakowicie
dzisiaj robimy z moja Julia
dzisiaj robimy z moja Julia
Dziś zrobiłam jagodzianki wg
Dziś zrobiłam jagodzianki wg przepisu powyżej. Są przepyszne, obłędne, niebiańsko smakowite... Masakra.... zrobiłam z podwójnej porcji. Przepis na 6 z plusem. Dziękuję i polecam innym
!!!
:DMam już jeden sprawdzony
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
do wypróbowania super bułki
do wypróbowania
super bułki z jagodami
mniam 
Do wypròbowania, uwielbiamy
Do wypròbowania, uwielbiamy jagodzianki

Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni

Dodaje do wyprobowania
Dodaje do wyprobowania
napewno sa pyszne pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję