thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

lukier

  • 150 g cukru pudru zrobionego w Thermomix
  • 2-3 łyżki wody lub soku z cytryny

nadzienie

  • 500 g jagód
  • 3 łyżki cukru pudru zrobionego w Thermomix

ciasto

  • 2 łyżki serek mascarpone
  • 25 g drożdży
  • 1 szczypty soli
  • 2 jajka
  • 7 łyżki cukru
  • 250 g mleka
  • 550 g mąki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto drożdzowe
  1. DoBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć  wszystkie  składniki  oprócz mąki i serka maskarpone.Podgrząc  temp 50 stopni  czs 4 min  obr .5 Dodać mąkę ,maskarpone wyrabiać 3 min Ciasto"Ciasto" zostawić w naczyniu do wyrośnięcia.Wyłozyć na stolnice  podzielic na 12 części  .uformowac  placuszki  ,nałozyć jagody  wymieszane  z cukrem.Uformować bułeczki wykładać na  blaszkę stroną  zlepienia  do spodu.pozostawic do wyrośniecia.Piec  w nagrzanym piekarniku 15 min  temp,200stopni.

  2. Lukier
  3. cukier wymieszą  z wodą.Polukrowsć jagodzianki i smzcznego.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jagodzianki

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: