3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

JABŁKOWY KEKS BAMBY


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 200 g cukru
  • 1 torebka cukru wanilinowego
  • 1 duża czubata łyżka cynamonu
  • 250 g mąki przennej
  • 100 g oleju rożlinnego
  • 1 szklanka połamanych w rękach orzechów włoskich
  • 5 małych jabłek ze skórką bez szypułek, około 400g
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    CIASTA
  1. Do naczynia miksujacego wkładamy jabłka i rozdrabniamy 5sek/ obr.4. Potem dodajemy na nie wszystkie pozostałe  składniki w podanej kolejności, jedne po drugich i pozostawiamy w nim 30min.

    Po upływie 1/2 godziny mieszamy 15 sek/obr. wsteczne 5

    Przekładamy do blaszki i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 160 st.C

                                       S M A C Z N E G O !!!

10
11

Porady

Keks bardzo długo zachowuje świeżość, jest wilgotny.

Można nie dodawać cynamonu, jeśli ktoś nie lubi. Też jest pyszny bez niego.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Prosty i szybki

    Zgłoszony przez edytka_33 na sierpnia 31, 2016 at 14:13.

    Prosty i szybki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • [quote=Dytka55] Bez jajek?

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 22, 2016 at 13:04.

    [quote=Dytka55]

    Bez jajek? Dziś wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Tak, bez jajek. Jaja powodują twardość, a on jest mięciutki i wilgotny.  tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bez jajek? Dziś wypróbuję

    Zgłoszony przez Dytka55 na stycznia 22, 2016 at 11:13.

    Bez jajek? Dziś wypróbuję tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabi ,proszę o informację czy

    Zgłoszony przez edytka_33 na stycznia 22, 2016 at 08:22.

    Gabi ,proszę o informację czy na pewno w tym przepisie nie ma jajek?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis. Jestem tylko

    Zgłoszony przez iwonka_sz na stycznia 20, 2016 at 19:54.

    Ciekawy przepis. Jestem tylko zdziwiona, że nie ma w nim jajek

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za przepis. Keks

    Zgłoszony przez magnolia na grudnia 19, 2012 at 10:15.

    Dziękuję za przepis. Keks super. Goście i dmownicy zadowoleni. tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mòj, ladnie opakowany,

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 17, 2012 at 22:01.

    [[wysiwyg_imageupload:280:]]Mòj, ladnie opakowany, poszedl sobie do znajomych w prezencie dzisiaj Big Smile tmrc_emoticons.;)


     

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sprawdziłam. Wskazówka bardzo

    Zgłoszony przez mysia na grudnia 12, 2012 at 14:13.

    Sprawdziłam. Wskazówka bardzo prawdziwa. Będzie jeszcze dłużej pyszny , jeśli schowamy go do lodówki.


    Love  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Oczywiście , jest to 1

    Zgłoszony przez gabi49 na grudnia 11, 2012 at 23:06.

    tmrc_emoticons.;) Oczywiście , jest to 1 łyżeczka proszku i 1 lyzka cynamonu. to ten program tak układa. Przepraszam, nie zauważyłam.

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Domyślam się ,że miało być,w

    Zgłoszony przez sroczka1 na grudnia 11, 2012 at 20:43.

    Domyślam się ,że miało być,w obu przypadkach  -  1i1/2  łyżeczki . tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Proszę o wyjaśnienie ilości;

    Zgłoszony przez 12757 na grudnia 11, 2012 at 20:34.

    Proszę o wyjaśnienie ilości; 1 1 proszek do pieczenia oraz 1 1 cynamon z góry dziękuje i pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu super ciacho

    Zgłoszony przez magi1 na grudnia 10, 2012 at 21:14.

    Gabrysiu super ciacho tmrc_emoticons.D napewno jest smaczne tmrc_emoticons.D dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/

    Dziękuję tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu dziękuję za przepis

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na grudnia 10, 2012 at 09:36.

    Cooking 7Gabrysiu dziękuję za przepis na kolejny keks, do świąt nie dotrwa tmrc_emoticons.;) Party Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzięki za ten przepis ja

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na grudnia 10, 2012 at 04:59.

    Dzięki za ten przepis ja osobiście uwielbiam keksy

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha Gabrysiu :p Wyjdzie

    Zgłoszony przez veronicab71 na grudnia 10, 2012 at 01:28.

    Pycha Gabrysiu tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Big Smile Wyjdzie dosc ciemne, jak na zdjeciu ? Z jablkami i cynamonem, gdzie to doczeka do swiat tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D  Nie doczeka Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze