3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłecznik kruchy lukrowany.


Wydrukuj:
4

Składniki

Jabłecznik kruchy lukrowany.

  • 3 jajka
  • 20 gramów cukru
  • 1.5 mąki kukurydzianej, 1.5 szklanki
  • 0.5 mąki ziemniaczanej, 0.5 szklanki
  • 1 oleju, 1 szklanka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżeczki cukier waniliowy

cynamon

  • cynamon, mielony
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki kolejno dac do Closed lid, 2 min/ obr.4. Połowę ciasta wylać na blachę, równo rozprowadzić. Podpiec 15 min w piekarniku 180*. Wyjac, poukładać jablka, posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Do pozostałej połowy ciasta dodać jeszcze 2 łyżki wody, 30 sek./ obr.4. Wylać na jabłka. Całość upiec ok. 30 min, temp 180*, do zrumienienia. Po upieczeniu polać lukrem wykonanym w TM.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Szkoda, że mąki nie są podane w gramach....

    Zgłoszony przez Agary na listopada 25, 2017 at 17:12.

    Szkoda, że mąki nie są podane w gramach. Szklanki mają różną pojemność. Może przy okazji kolejnego pieczenia tego ciasta autorka mogłaby zmierzyć gramaturę mąk?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze