3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jabłecznik kruchy lukrowany.


Wydrukuj:
4

Składniki

Jabłecznik kruchy lukrowany.

  • 3 jajka
  • 20 gramów cukru
  • 1.5 mąki kukurydzianej, 1.5 szklanki
  • 0.5 mąki ziemniaczanej, 0.5 szklanki
  • 1 oleju, 1 szklanka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki wody
  • 1 łyżeczki cukier waniliowy

cynamon

  • cynamon, mielony
  • 6
    1h 50min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki kolejno dac do Blokada naczynia miksującego, 2 min/ obr.4. Połowę ciasta wylać na blachę, równo rozprowadzić. Podpiec 15 min w piekarniku 180*. Wyjac, poukładać jablka, posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Do pozostałej połowy ciasta dodać jeszcze 2 łyżki wody, 30 sek./ obr.4. Wylać na jabłka. Całość upiec ok. 30 min, temp 180*, do zrumienienia. Po upieczeniu polać lukrem wykonanym w TM.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Agary: moja szklanka to 250 ml. Ale faktycznie,...

    Zgłoszony przez maria.k. na września 9, 2020 at 23:36.

    Agary: moja szklanka to 250 ml. Ale faktycznie, postaram się podać składniki w gramach 👍

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Szkoda, że mąki nie są podane w gramach....

    Zgłoszony przez Agary na listopada 25, 2017 at 17:12.

    Szkoda, że mąki nie są podane w gramach. Szklanki mają różną pojemność. Może przy okazji kolejnego pieczenia tego ciasta autorka mogłaby zmierzyć gramaturę mąk?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze