1 Isaura

3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Isaura


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

Isaura

  • Ciasto:
  • Kostka margaryny
  • 300 g cukru
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1/2 MT wody
  • 240 g mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • Masa serowa:
  • 700 g białego sera, półtłustego
  • 4 jajka
  • 200 g cukru
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie 1h 0min
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wykonanie masy:

    do naczynia miksującego włożyć pokruszony ser oraz pozostałe składniki  i ucierać
    - czas ok. 30 s, obr. 4 (masa powina mieć grudki jak przy tradycyjnym, ręcznym ucieraniu :))
    Przełożyć do miski.

    Wykonanie ciasta:

    Rozbić jajka i oddzielić białka od zółtek. Założyć motylek i wlać do naczynia białka, ubić pianę - 5 min./obr.6 (dopóki piana nie będzie sztywna).  Przełożyć do innego naczynia.

    Do naczynia miksującego włóżyć margarynę, roztopić - 3 min / 50C / obr.2

    Dodać cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy - gotować 6 min. /100C/obr. 3  Pozostawić do ostygnięcia (masa może być ciepła, ale nie gorąca). Następnie dodać zółtka
    i wymieszać - ok. 1 min./obr.5
    Odlać pół szklanki masy (polewa). Do pozostałej części dodać mąkę, proszek do pieczenia
    i wymieszać - 20s/obr.5. Masę przełożyć do miski, dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
    Całość włać do formy teflonowej (prostokątnej). Na ciasto wyłożyć masę serową. Piec w nagrzanym do 180C piekarniku - czas ok. 50-60 min.
    Po upieczeniu polać, odlaną wcześniej i podgrzaną  masą.

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy