Składniki
- Ciasto:
- Kostka margaryny
- 300 g cukru
- 3 łyżkiciemnego kakao
- 1 torebka cukru waniliowego
- 1/2 MT wody
- 240 g mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- Masa serowa:
- 700 g białego sera, półtłustego
- 4 jajka
- 200 g cukru
-
6
1h 20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Wykonanie masy:
do naczynia miksującego włożyć pokruszony ser oraz pozostałe składniki i ucierać
- czas ok. 30 s, obr. 4 (masa powina mieć grudki jak przy tradycyjnym, ręcznym ucieraniu)
Przełożyć do miski.Wykonanie ciasta:
Rozbić jajka i oddzielić białka od zółtek. Założyć motylek i wlać do naczynia białka, ubić pianę - 5 min./obr.6 (dopóki piana nie będzie sztywna). Przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia miksującego włóżyć margarynę, roztopić - 3 min / 50C / obr.2
Dodać cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy - gotować 6 min. /100C/obr. 3 Pozostawić do ostygnięcia (masa może być ciepła, ale nie gorąca). Następnie dodać zółtka
i wymieszać - ok. 1 min./obr.5
Odlać pół szklanki masy (polewa). Do pozostałej części dodać mąkę, proszek do pieczenia
i wymieszać - 20s/obr.5. Masę przełożyć do miski, dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Całość włać do formy teflonowej (prostokątnej). Na ciasto wyłożyć masę serową. Piec w nagrzanym do 180C piekarniku - czas ok. 50-60 min.
Po upieczeniu polać, odlaną wcześniej i podgrzaną masą.Smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz