3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

I jeszcze... kruche z lawenda


Wydrukuj:
4

Składniki

25 kawałek/kawałki/kawałków

  • 170 gramów mąki
  • 1 łyżeczki kwiatkòw lawendy, suszonych
  • 125 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 50 gramów cukru
  • aromat waniliowy
  • szczypta soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc wszystkie skladniki: 20sek / obr 5. Wyjac, lekko wyrobic rekoma, rozwalkowac ( 5mm), wykrawac ciasteczka o dowolnej formie. Klasc na blache, posypac cukrem ( lub udekorowac wg gustu), piec: 170° / 10-15min. Wyjac, dobrze wystudzic.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Uwielbiam lawendę, choć do tej pory...

    Zgłoszony przez kasiulka1412 na grudnia 21, 2016 at 20:28.

    Uwielbiam lawendę, choć do tej pory głównie ją piłam i wąchałam tmrc_emoticons.-) Teraz cieszę się, że mogę jeszcze schrupać tmrc_emoticons.;-)

    Dzięki wielkie tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po prostu obłędny

    Zgłoszony przez Nulka na grudnia 1, 2013 at 19:46.

    Po prostu obłędny smak! 

    Polączenie masła z lawendą jest perfekcjonalne!

    Ja użyłam suszonych kwiatów lawendy (w przepisie nie jest sprecyzowane) i zmiażdżyłam je w moździerzu przed dodaniem.

    Polecam gorąco ten przepis dla każdego, kto uważa ze lawenda służy jedynie do odstraszania moli w szafie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze