3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Hocułka


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Hocułka

  • Ciasto:
  • 375 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki śmietanki 18%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 żółtka
  • 125 g masła
  • 6 g cukru waniliowego
  • 1 MT cukru
  • Pozostałe składniki:
  • 300 g dżemu wiśniowego
  • 3 białka
  • 200 g orzechów włoskich
  • 400 g masy krówkowej
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 40min
    Pieczenie / Gotowanie 30min
  • 7
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do naczynia, wyrabiamy 4min/Dough mode. Ciasto podzielić na 4 części (2 większe i 2 mniejsze)

    2. Wykładamy 2 większe części na 2 blaszki 36x25.

    4. Do suchego naczynia wkładamy motylek i ubijamy białka z cukrem pudrem 3min/obr.4.

    5. Na ciasto w każdej blasze wykładamy kolejno warstwę dżemu, ubite białka, posypujemu orzachami, a na samym wierzchu kruszymy pozostałą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 30min/temp.180.

    6. Po ostygnięciu przekładamy ciasto masą krówkową.

    Smacznego!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz