Składniki
15 porcja/porcje/porcji
- Ciasto:
- 375 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki śmietanki 18%
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 żółtka
- 125 g masła
- 6 g cukru waniliowego
- 1 MT cukru
- Pozostałe składniki:
- 300 g dżemu wiśniowego
- 3 białka
- 200 g orzechów włoskich
- 400 g Masy krówkowej
-
6
1h 10min
Czas całkowity 40minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do naczynia, wyrabiamy 4min/
"Ciasto" . Ciasto podzielić na 4 części (2 większe i 2 mniejsze)
2. Wykładamy 2 większe części na 2 blaszki 36x25.
4. Do suchego naczynia wkładamy motylek i ubijamy białka z cukrem pudrem 3min/obr.4.
5. Na ciasto w każdej blasze wykładamy kolejno warstwę dżemu, ubite białka, posypujemu orzachami, a na samym wierzchu kruszymy pozostałą część ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 30min/temp.180.
6. Po ostygnięciu przekładamy ciasto masą krówkową.
Smacznego!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSzkoda że nie ma zdjęcia
Brzmi nieźle. Wygląda na
Brzmi nieźle. Wygląda na ekspresowe