3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Glazura, nabłyszczacz do ciast i tart z owocami


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Glazura

  • 1 łyżeczki żelatyny
  • 1 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki wody ciepłej
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. W razie trudności można delikatnie podgrzać. Temp. 37 C, czas 2 min., obr 2.

  2. Przelać do miseczki i ostudzić.

  3. Po wystudzeniu glazurę nanosimy pędzelkiem na ciasto z owocami.

10
11

Porady

Glazura podności atrakcyjność wypieków z owocami, przedłuża ich świeżość. Nie psuje smaku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis dostosowałem dla TM.

    Zgłoszony przez ThermoKRK na sierpnia 2, 2014 at 19:44.

    Przepis dostosowałem dla TM.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis łatwy, można go robić

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 30, 2014 at 15:55.

    Przepis łatwy, można go robić bez użycia thermomixu i tak podałaś sposób wykonania. Może jednak uwzględnisz nasz  TM? tmrc_emoticons.;)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze