3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Fondant z płynną czekoladą


Wydrukuj:
4

Składniki

10 porcja/porcje/porcji

Fondant z płynną czekoladą

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 200 g masła
  • 150 g cukru
  • 4 łyżki kakao
  • 50 g mąki
  • 4 jajka
  • 6
    29min
    Czas całkowity 17min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C

    Czekoladę z masłem rozpuść w garnku nad unoszącą się parą

    Jajka , cukier włóż do garnka thermomix z motylkiem , ustaw 3min. 3obr.

    Dodaj mąkę , kakao i ponownie ustaw 1min. 2obr. po tym czsie dodaj rozpuszczoną czekolade i ustaw 1 min. 2 obr.

    Masę przelej do małych foremek na suflety lub do silikonowych foremek na muffinki.

    Foremki wstaw do piekarnika na 10-12 min (w zależności od wielkości)

    Podawaj odrazu, pamiętając, że w środku masa nie powinna być do końca ścięta.



    Uwaga!!!

    DESER DLA PRAWDZIWYCH CZEKOLADOHOLIKÓW - MOŻE WZMAGAĆ UZALEŻNIENIE !!!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przeeeepyszny wyszed

    Zgłoszony przez oska1990 na kwietnia 30, 2017 at 21:35.

    Przeeeepyszny wyszedł! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam w kokilkach z PEPCO o śr. 9 cm....

    Zgłoszony przez Kasia Penar na lutego 16, 2017 at 08:39.

    Robiłam w kokilkach z PEPCO o śr. 9 cm. Następnym razem dodam mniej cukru - wyszło mega słodkie tmrc_emoticons.) W moich kokilkach trzeba piec minimum 18 min - ale są spore (z połowy porcji wyszło mi 2 fondanty). Ze względu na to że brakło mi masła nie wysmarowałam wcześniej foremek i nie chciały wyjść - wyjedliśmy z kokilek łyżeczkami - gałka lodów lub nawet 2 całkowicie wskazane tmrc_emoticons.) Mój mąż i ja mamy nowy deser nr 1 tmrc_emoticons.) Zdecydowanie warto wypróbowac ten przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeśli posmarujesz masłem łatwiej wyjdą ja tego...

    Zgłoszony przez liki1117 na lutego 14, 2017 at 09:51.

    Jeśli posmarujesz masłem łatwiej wyjdą ja tego nie robię bo podaje w kokilkach. A napełniam więcej niż polowe czyli 3/4 😚😊

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Do jakiej wysokości napełniać kokilki i czy...

    Zgłoszony przez Kasia Penar na lutego 14, 2017 at 08:46.

    Do jakiej wysokości napełniać kokilki i czy trzeba je wcześnie smarować masłem?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Temperatura 180 pisze na początku 😊😁

    Zgłoszony przez liki1117 na lutego 12, 2017 at 16:55.

    Temperatura 180 pisze na początku 😊😁

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaka temp pieczenia.

    Zgłoszony przez Małgosia68 na lutego 12, 2017 at 16:32.

    Jaka temp pieczenia.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze