3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Faworki


Wydrukuj:
4

Składniki

150 kawałek/kawałki/kawałków

Ciasto na faworki

  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 15 g rumu lub wódki
  • 10 g oleju
  • 100 g śmietany 30%
  • 1 jajko całe
  • 3 żółtka
  • 350 g mąki

Pozostałe

  • 50 g cukru pudru
  • 3 kostki smalcu
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrobić, czas 8 min, obr.poz Dough mode

      

  2. Ciasto podzielić na części i bardzo cienko rozwałkować

  3. Kroić paski szerokości ok. 3 cm i długości ok. 8-10 cm, w każdym pasku zrobić nacięcie

  4. Uformować faworki

  5. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor i osączyć na ręczniku, przed podaniem posypać cukrem pudrem

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Są przepyszne, bardzo delikatne, kruche teraz...

    Zgłoszony przez anna66 na lutego 4, 2017 at 22:32.

    Są przepyszne, bardzo delikatne, kruche Cooking 9 teraz tylko z tego przepisu robę! Bardzo dziękuję za super przepis! Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis rewelacyjny ja wałkuję bardzo cieniutko...

    Zgłoszony przez aga19760607 na stycznia 15, 2017 at 12:13.

    przepis rewelacyjny ja wałkuję bardzo cieniutko polecam gorąco,no i plusogromny maja bardzo durzo wtłoczonego powietrza co widam po upieczeniu w postaci bąbelków na chrustachCooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy można smażyć na oleju zamiast smalcu?

    Zgłoszony przez Agnieszka_A na stycznia 12, 2017 at 22:46.

    Czy można smażyć na oleju zamiast smalcu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuje wszystkim za super komentarze!

    Zgłoszony przez AgaSkr na stycznia 11, 2017 at 10:15.

    Dziękuje wszystkim za super komentarze!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kruche, idealne, polecam

    Zgłoszony przez przepismania na stycznia 9, 2017 at 19:35.

    Kruche, idealne, polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis zdecydowanie na TAK! ...

    Zgłoszony przez Okruszka na stycznia 4, 2017 at 16:11.

    Przepis zdecydowanie na TAK!

    Przepyszne, kruchę wręcz rozpływające się w ustach - jednym słowem REWELACJA tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ...ocena 6 z plusem.

    Zgłoszony przez szumakuł na lutego 10, 2016 at 11:10.

    ...ocena 6 z plusem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam już kilka razy

    Zgłoszony przez szumakuł na lutego 10, 2016 at 11:08.

    Robiłam już kilka razy faworki z tego przepisu ,są pyszne ,kruchutkie .Ciasto wałkuję maszynką do makaronu. Wychodzi ich bardzo dużo ,można obdarować rodzinkę. Cooking 7 Cooking 7 Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super!

    Zgłoszony przez aga_krupi na stycznia 24, 2016 at 10:53.

    super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • właśnie się zajadamy 

    Zgłoszony przez jbf na stycznia 16, 2016 at 17:28.

    właśnie się zajadamy  tmrc_emoticons.) przepis świetny i superszybki - wsypać, wymieszać i gotowe do faworkowania.  Wychodzą cieniutkie jak pergami  i bardzo kruche 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rewelacyjny przepis wyszło

    Zgłoszony przez palka332 na lutego 11, 2015 at 20:00.

    rewelacyjny przepis wyszło super dziękuje Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zgadzam się, że są delikatne

    Zgłoszony przez malgan na lutego 11, 2015 at 13:03.

    zgadzam się, że są delikatne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Delikatne, chrupiące,

    Zgłoszony przez Ula z Sosnowca na lutego 28, 2014 at 14:26.

    Delikatne, chrupiące, rozpływające się w ustach...POLECAM Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zgadzam się z renetre

    Zgłoszony przez AgaSkr na lutego 28, 2014 at 07:53.

    Zgadzam się z renetre tmrc_emoticons.) faworki znikają w tempie błyskawicznym  tmrc_emoticons.) Cieszę się że Ci się udały i smakowały tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faworki po prostu pyszne,

    Zgłoszony przez renetre na lutego 27, 2014 at 10:39.

    Faworki po prostu pyszne, jedyna moja obawa jest taka,że nie dotrwają do wieczora, kiedy to reszta ferajny wraca do domu.... tmrc_emoticons.8) tmrc_emoticons.8-) Cool" src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/cool.png" alt="tmrc_emoticons.8)" width="19" height="19">

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis, faworki

    Zgłoszony przez AgnesBH na grudnia 31, 2013 at 10:56.

    Świetny przepis, faworki wychodzą bardzo kruche, pyszne w smaku, polecam Cooking 7 Należy cienko rozwałkować ciasto. Nie posiadałam śmietany 30%, użyłam 18% i super Glasses

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja!! 

    Zgłoszony przez Daggie na stycznia 30, 2013 at 09:37.

    Rewelacja!!  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze