Tu jesteś:
4
Składniki
Czekoladowe ciasto z czereśniami
- 600 gramów czereśni, świeżych
- 4 jajka
- 200 gramów masła
- 200 gramów cukru
- 250 gramów mąki tortowej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżek kakao
- 50 gramów czekolady
-
6
2h 10min
Czas całkowity 1h 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Czereśnie przekrój na połówki i wyjmij pestki.
2. Do naczynia wrzuć połamaną czekoladę. Miksuj 4 s. ob. 6. Przesyp do innego naczynia.
3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Natłuść i oprósz mąką tortownicę (22 - 24 cm.).
4. Do naczynia miksującego włóż wszystkie składniki oprócz czereśni i czekolady. Wymieszaj przy pomocy kypystki 40s/ob.5.
5. Dodaj czereśnie i czekoladę. Delikatnie wymieszaj kopystką. Przełóż do formy.
6. Piecz ok. 60 min, do suchego patyczka.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz