3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladowe ciasto z czereśniami


Wydrukuj:
4

Składniki

Czekoladowe ciasto z czereśniami

  • 600 gramów czereśni, świeżych
  • 4 jajka
  • 200 gramów masła
  • 200 gramów cukru
  • 250 gramów mąki tortowej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżek kakao
  • 50 gramów czekolady
  • 6
    2h 10min
    Czas całkowity 1h 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Czereśnie przekrój na połówki i wyjmij pestki.
    2. Do naczynia wrzuć połamaną czekoladę. Miksuj 4 s. ob. 6. Przesyp do innego naczynia.
    3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Natłuść i oprósz mąką tortownicę (22 - 24 cm.).
    4. Do naczynia miksującego włóż wszystkie składniki oprócz czereśni i czekolady. Wymieszaj przy pomocy kypystki 40s/ob.5.
    5. Dodaj czereśnie i czekoladę. Delikatnie wymieszaj kopystką. Przełóż do formy.
    6. Piecz ok. 60 min, do suchego patyczka.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy